• Az Avatar: A víz útja december 15-én kerül a magyar mozikba
  • Jelenetfotó érkezett a Metkayinát alakító Kate Winsletékről 

James Cameron 2009-es Avatarja elképesztő jegybevételt hozott, viszont olyan hosszú idő telt el azóta, hogy az újonnan tervezett négy epizód fejenként 250 millió dolláros költségvetése egészen kockázatos üzleti döntésnek tűnhet. Akárhogyan is, a A víz útja című második rész előzetese pont olyan látványos lett, amilyennek a nagyrészt víz alatt zajló forgatás alapján ígérkezett.

December 15-én kerül mozikba Magyarországon A víz útja (amit 2024-ben, 2026-ban és 2028-ban további epizódok követnek). Visszatér az immár négy gyermeket, köztük három Na’vit és egy ember fiút nevelő Jake Sully és Neytiri, illetve megismerünk számos új karaktert. A folytatásban középpontba kerül a Metkayina nevű faj, akiket hüllőszerű vízi lényeken lovagolva láthattunk a korábban közzétett jelenetfotókon.

Hollywoodi nagyprodukció lévén, teljes sztárparádét vonultat fel a film. A két főhőst ismét Sam Worthington és Zoe Saldaña alakítják, valószínűleg avatárként tér vissza az első rész antagonistája, Stephen Lang, új szerepben tűnik fel Sigourney Weaver, illetve Kate Winslet is ott van a stábban. Utóbbi a fentebb említett Metkayina-klán vezérét, Ronalt formálja meg. Nekik a Na’vikkal ellentétben nem sárga, hanem kék szemük van és tetoválások borítják az arcukat és a testüket. Ronal egy frissen kiadott jelenetképen Tonowari (Cliff Curtis) oldalán leselkedik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Érdekesség, hogy a forgatáson Winsletnek meg kellett tanulnia a mélymerülés technikáját és hét percig visszatartani a lélegzetét. Amennyiben hiszünk az alkotóknak, a negyvenhat éves színésznő különösen kemény munkát végzett az Avatar 2 érdekében.