• Idén debütál David Cronenberg Kristen Stewarttal készült testhorrorja
  • A rendező szívesen látná Stewartot Robet Pattinson oldalán egy új filmben
  • Viszont attól fél, hogy az Alkonyat miatt romantikus kapcsolatot várnának tőlük

Amint az várható volt, Cannes-ban sokakat megbotránkoztatott, összességében azonban hatalmas tapsot kapott David Cronenberg új testhorrorja, a Crimes of the Future. A veterán alkotó egy interjúban elárulta, hogy a főhőst alakító Kristen Stewartot nem más, mint Robert Pattinson mutatta be neki. A rendező méltatta az egykori Alkonyat filmekben szerelmeseket alakító párost. „Szépen fejlődtek színészileg, külön-külön. Művészfilmeket készítettek és sikerrel vették az akadályokat” – érvelt a rendező.

screen-shot-2022-05-06-at-120305-pm.jpg
(Stewart a Crimes of the Future-ben. A kép forrása: Variety)

„Határozottan van egy filmötletem, amiben jó lenne együtt látni őket” – folytatta sejtelmesen, bár rögtön kifejezte kétségeit is. „Nem akarok belemenni, mert nem ez lenne a következő filmem, ráadásul problémás lehet, hogy a rajongók elvárhatnak egyfajta párkapcsolatot [Stewart és Pattinson alakja között], és ez gátolná új karakterek alkotását. Van egy rosszérzésem, hogy ez problémát okozhat, szóval ez egyelőre csak egy elképzelés.”

imafgge.jpg
(A kép forrása: People)

A bizonyos következő film, amit Cronenberg említett, a Vincent Cassel főszereplésével készülő The Shrouds. A produkció hivatalos leírása szerint egy agilis üzletember feleségét gyászolja, és épít egy eszközt, ami halotti lepel segítésével kapcsolatot teremt elhunyt személyekkel. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhet a forgatás, viszont úgy tűnik, hogy Cronenberg ismét aktív alkotói korszakába lépett. A Térkép a csillagokhoz 2014-es bemutatója óta a Crimes of the Future az első egészestés munkája.

Crimes of the Future

A film főhőse a Kristen Stewart alakította tudós, aki az emberi faj jövőjét és mutációit kutatja két performansz művész megfigyelésén keresztül – utóbbiak szerepében Viggo Mortensen és Léa Seydoux látható. A disztópikus mű olyan korban játszódik, amikor az emberiség túllép természetes állapotán és alkalmazkodik szintetikus környezetéhez. Lehetővé válik például az emberi DNS megváltoztatása. Egyesek veszélyesnek tartják a mesterséges beavatkozást, mások viszont támogatják a kísérleteket. Hőseink, Caprice és Saul egyre merészebb mutatványokkal rukkolnak elő, aminek keretében folyamatosan változtatják testüket, például új szerveket növesztenek.