Ha a strand, a Balatonpart, vagy a borospince helyett inkább a (nem mindig) annyira hűvös szobában töltenéd el június utolsó napjait, akkor is lesz mire várni még így a kánikula és a Steam nyári vásárának kellős közepén is, bár nem minden platformon jut minden ízlésnek játék.

Nier: Automata

  • Mikor: június 26
  • Mire: Xbox One

A Nier: Automata az idei év egyik kifejezetten kellemes címe volt, mely remek hangulatával, kiváló zenéjével, erős karaktereivel és történeteivel, valamint egyedi ötleteivel lopta be magát a játékosok és a kritikusok szívébe egyaránt.  Amíg a játék folytatására várunk, addig egy újabb platformon kell egelégednünk a  Nier: Automata némi csúszással ellátogat a Microsoft konzoljára is.

The Awesome Adventures of Captain Spirit

  • Mikor: június 26
  • Mire: PC, PS4, Xbox One

Nem teketóriázott sokat a Dotnod, a Life is Strange ingyenesen játszható spin-offja, a The Adventures of Captain Spirit nem sokkal az E3 2018-as leleplezés után már itt is van. Chris (nem, nem az a Chris) bőrébe bújva újra átélhejük egy tizenéves gyerek szuperhősként megélt, képzelt kalandjait. A játék a Life is Strange rajongóknak pedig egyenesen kötelező darab, mert a döntéseink kihatással lesznek a Dontnod sikerjátékának történetére is.

the-awesome-adventures-of-captain-spirit.jpg

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

  • Mikor: június 29
  • Mire: PC, Xbox One, Switch

A Playstation egykori kabalafigurája, Crash Bandicoot és a komplett trilógia, az N.Sane Trilogy során vadonatúj bundába bújva kitör a platformexkluzivitás korlátai közül. Ráadásul további pályákat is kapunk a kalandhoz, hogy minden eddiginél teljesebb játékélményben ás persze nosztalgiahullámban lehessen részünk. Az újoncok pedig jobb, ha felkötik a gatyót, mert annak idején máshol helyezkedett el az ingerküszöb...

The Crew 2

  • Mikor: június 19
  • Mire: PC, PS4, Xbox One

A Ubisoft kiadásában és az Ivory Tower fejlesztésében megjelenő nyílt világú autós játék, a The Crew is folytatást kap. A The Crew 2 alapfelütése nem ismeretlen: egy relatíve újonc pilóta bőrébe bújva földön, vízen, levegőben kettő és négykeréken is bizonyítanunk kell rátermettségünket az amerikai kontinenst mímelő világtérképen - a hangsúly ezúttal is a többjátékos módra helyeződik, a magányos farkasokat az MI segíti majd a kooperatív játékmódok során.

Wolfenstein 2: The New Colossus

  • Mikor: június 29
  • Mire: Switch

Amíg a Wolfenstein újabb spin-offjára, a Wolfenstein: Youngbloodra várunk, addig út közben is nácik hulláinak hegyein gázolhatunk át, a Nintendo Switch átiratnak köszönhetően. A játék portolásáról a Doomot is átkonvertáló Panic button gondoskodik, tehát ezúttal is joggal bizakodhatunk abban, hogy remek kompromisszumot kötnek. Már csak azért is, mert a Wolfenstein lelke (a Doomhoz hasonlóan) az id Tech 6, a tapasztalat tehát megvan.