Az elmúlt héten minden idők legtöbb brit elsőségét elkönyvelő CoD-epizódjává lépett elő a Treyarch lövöldéje, a Black Ops 3, hiszen összesen tizenegy alkalommal végzett a heti játékeladási lista élén, és hetek óta letaszíthatatlannak bizonyult a dobogó legfelső fokáról. Február 23-án azonban megjelent a Far Cry Primal az Ubisoft gondozásában, a kőkorszakba kalauzoló program pedig alaposan átrendezte a Egyesül Királyság toplistáját.

Friss belépőként ugyanis rögvest az élen nyitott a Far Cry Primal, ráadásul úgy, hogy még csak az Xbox One-os és PS4-es változatok kerültek a boltok polcaira a programból (március 1-én debütált a PC-s átirat), ami azért fontos, mert a ChartTrack összesítése egybeszámolja a különböző platformokon elért eredményeket, így még édesebb a minden fontos géptípuson remekül teljesítő Black Ops 3 felett aratott diadal.

A Black Ops 3 pedig még a második helyet sem tudta elcsípni, erről a szintén pár napja debütált Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2, valamint a FIFA 16 gondoskodott. Érdekes, hogy sem az EA (Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2), sem pedig a Ubisoft (Far Cry Primal) nem osztott meg arról információkat eddig, hogy az újoncok miként teljesítettek elő hetükben a szériák eddigi epizódjaihoz képest az Egyesül Királyságban.

A múlt héten második pozícióban kezdő Street Fighter V hatalmasat zuhant, és majdnem kihullott a legjobb 10 közül, az ígéretesen kezdő, Nintendo 3DS-exkluzív Pokemon Super Mystery Dungeon pedig szintén megsínylette az új belépők teljesítményét, hiszen a kilencedik helyről egészen a tizenötödikig süllyedt vissza. A Top10-ben természetesen kirobbanthatatlanul ott a GTA 5, a Fallout 4, és a Star Wars: Battlefront is. 

Íme, a múlt heti végeredmény:

 1. Far Cry Primal
 2. Plants vs. Zombies 2: Garden Warfare
 3. FIFA 16
 4. Call of Duty: Black Ops 3
 5. Grand Theft Auto 5
 6. Lego Marvel Avengers
 7. Star Wars Battlefront
 8. Fallout 4
 9. Rainbow 6: Siege
 10. Street Fighter 5
 11. Minecraft: Story Mode
 12. Bravely Second: End Layer
 13. Assassin's Creed Syndicate
 14. Forza Motorsport 6
 15. Pokemon Super Mystery Dungeon
 16. Minecraft: Xbox Edition
 17. LEGO Jurassic World
 18. Just Cause 3
 19. WWE 2K16
 20. Micecraft: PlayStation Edition