• Még idén megjelenik a Jurassic World Evolution 2
  • A játék több téren is fejlődik elődjéhez képest
  • Például immár nem csak trópusi szigeten építhetünk parkot

A Dr. Ian Malcolmot alakító Jeff Goldblum jelentette be a Summer Game Festen a Jurassic World Evolution 2-t a múlt hónap folyamán. Most pedig a Frontier Developments adott ki egy fejlesztői naplót, amiből többet is megtudhatunk az idén érkező parkmenedzselős játékról.

Ahogy az várható volt, a második rész igyekszik mindenben felülmúlni az elsőt. Például négy játékmódot kapunk. A kampány egy önálló történetet mesél el, ami a Jurassic World: Bukott birodalom után veszi fel a fonalat, és olyan karakterek jelennek meg benne, mint a már említett Malcolm és az eredeti Jurassic Wolrd igazgatója, Claire Dearing. Természetesen mindkettejüket az eredeti színészek fogják alakítani, vagyis Goldblum és Bryce Dallas Howard.

A Chaos Theory (káoszelmélet) nevű játékmódban a filmek egyes jeleneteit játszhatjuk újra „mi lett volna, ha…” felfogásban. Emellett újra kapunk Sandbox módot, és egy Challenge mód is érkezik.

Mivel a Bukott birodalomban a dinoszauruszok kiszabadultak a nagyvilágba, a Jurassic World Evolution 2 alkotói is elszakadhattak a trópusi szigetvilágtól. Ennek hála sokkal változatosabb éghajlatú környezetben játszhatunk, például immár a sivatagban is felhúzhatjuk a parkunkat. Természetesen minden környezet másféle kihívás elé állít minket, például a sivatagban homokviharokra számíthatunk.

Változatosabb lesz a kutatás és fejlesztés, a látogatókat immár négyfajta kategóriába lehet besorolni, a dinoszauruszok pedig sokkal többféle viselkedési formát mutatnak majd be. Például immár figyelembe kell vennünk a területi igényeiket, a növényevőknél az étrendjüket, illetve az olyan fajok, mint a velociraptor már ténylegesen falkában fognak vadászni.