• A Jurassic World Evolution június 12-én jelenik meg
  • A dinoszauruszok gondviselése nem lesz egyszerű feladat
  • A táplálkozásuktól az egészségi állapotukig mindenre ügyelnünk kell
  • Ha egy elszabadul, azt nagyon gyorsan be kell gyűjtenünk

Dinoszauruszokkal teli parkot nehéz üzemeltetni, ezt tudjuk a Jurassic Park és a Jurassic World példájából is. Bár mindkét esetben az emberi hülyeség okozta a park és az emberek vesztét, a Jurassic World Evolutionban még e nélkül is elég sok dolgunk lesz, ha működésben akarjuk tartani a parkunkat, és életben a dinoszauruszokat.

Mert – ahogy az a lenti fejlesztői videóból kiderül – nem tudhatjuk le annyival a dinók gondozását, hogy összegyűjtjük a megfelelő genomokat, aztán kikeltjük az így kotyvasztott bébidínót. Beterelve őket a karámjukba biztosítanunk kell nekik élelmet és vizet, valamint az sem árt, ha az egészségükre is odafigyelünk. Na meg a jó kedélyállapotukra. Ehhez például biztosítanunk kell, hogy a ragadozók vadászhassanak, persze ne a látogatókra.

Utóbbi pedig könnyen előfordulhat, hiszen a dinoszauruszok folyamatosan próbálkoznak a szökéssel, és még egy növényevő is óriási veszélyt jelenthez a turistákra, elég, ha csak egy megriadt triceratops átgázol a büféknél kígyózó soron. Arról meg jobb nem beszélni, mi történik, ha egy falka velociraptor vagy egy spinosaurus veti be magát a tömegbe.

Ilyenkor bizony a helyszínre kell küldeni a szakembereket – vagy mi magunk is odavezethetünk vagy repülhetünk, hogy elkábítsuk a kóborló állatot és visszavigyük a helyére, lehetőleg azelőtt, hogy megcsócsálnák a turistákat.