Lássuk tehát a friss híreket! A Take-Two közzétette második negyedéves eredményeit, mely szerint az eladások 265 millió dollárról 205 millióra estek vissza, a veszteségek 51,2 millióra nőttek. Utóbbiak oka eléggé közismert, jog- és licencdíjak (elsősorban a sportcímeknél), a stúdióbezárások anyagi vonzata (végkielégítések, átszervezés), plusz a szintén sokszor emlegetett tőzsdefelügyeleti vizsgálat adminisztratív költségei.

Kapaszkodik a Take-TwoMindezek miatt több lépést is tesznek, a legfontosabb egy új, teljes körű átszervezés: hatékonyabb vállalati struktúra, kreatívabb és pénzügyileg fegyelmezettebb játékfejlesztés, költséghatékony működés. Ez a belső működési rend átalakítását, a marketing, eladási és működési funkciók konszolidálását, és ezek a geográfiai vonzat helyett az üzleti elvek alapján történő áthangolását jelenti. Utóbbi nagyjából azt takarja, hogy a külső irodák az adott vállalati szintű osztályhoz sorolódnak be alárendeltségi szinten, ami konszolidálást jelent például a nyugati parton a 2K és 2K Sports címkék esetében a menedzsment, a marketing, és az üzletfejlesztés területén, illetve az észak-amerikai külsős PC-s terjesztőhálózatnál is - hogy érthetőbben fejezzem ki magam: tömeges elbocsátások várhatók... Mindennek eredményeképp a 2008-as pénzügyi év végére a vállalati költségek 25 milliós csökkenését tervezik elérni. Ehhez a feladathoz új ember is kell, épp ezért azonnali hatállyal kinevezték pénzügyi igazgatónak Lainie Goldsteint, aki 2003 óta dolgozik a kiadónál, eddig ő volt a rangidős pénzügyi alelnök, tehát képben van a dolgokkal.

A Take-Two bizakodására okot ad a hátralévő két negyedév játékkínálata. A harmadik negyedéves lista így fest: All-Pro Football 2K8, Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer, Manhunt 2, The BIGS, The Darkness, a negyedik negyedéves pedig még csábítóbb: BioShock, Carnival Games, Grand Theft Auto IV, NBA 2K8, NHL 2K8. A 2008-as pénzügyi év vezércímeit is közzétették: Beaterator, College Hoops 2K8, Grand Theft Auto IV - Episodic Content (az egyelőre konzolra bejelentett, letölthető, epizódszerű tartalmak), L.A. Noire, Midnight Club: Los Angeles, Major League Baseball 2K8, NBA 2K9, NHL 2K9. Ezzel egyidejűleg bejelentették a már Darths által is beharangozott, június 28-ra ígért új trailert, és megerősítették, hogy a konzolos verzió október 16-án landol az USA szoftverboltjaiban, Európában pedig október 19-én, ezzel egyben cáfolva is az egyik befektetőjük elemzőjének azon korábbi kijelentését, mely szerint a kiadó pénzügyi megfontolásból elcsúsztatná a címet.