Felületes szemlélődőként úgy tűnhet, hogy az utóbbi hónapok nagy és rendkívül jelentős megjelenései (Transmetropolitan és pl. Thor-ok) után a Fumax most kicsit pihenősre vette a stílust, de a látszat csal. Elvégre már itt van közben az új Locke & Key, megragadta fegyverét Megtorló is, sőt a Birodalmak háborúja is a nyakunkon, avagy kellően színes és minőségi a paletta, ami miatt a képregényrajongók továbbra sem maradnak olvasnivaló nélkül. És akkor itt van még elmaradásunk is, avagy az X… DEADPOOL!! A legeslegbikább hős, aki mellett szem és egy női olvasó sem marad szárazo… Wade, húzzá’ vissza, még nem te jössz! De, mindig én jövök!!! Most nem.

X-Men – Mutánsok genezise

  • Író: Chris Claremont
  • Rajz: Jim Lee
  • Oldalszám: 208
  • Ár: a kiadó webshopjából 5995 forint

Az űrben indítunk, ahol a saját kis birodalmat építő Magneto egy sereget is felépít, ami persze nem mindenkinek tetszik. Többnyire az X-Menen belül sem, ahol többen is háborút indítanának a különvált mutánssal szemben, és ha mások nem őriznék meg a hidegvérüket, talán semmi sem gátolná meg a mutánsapokalipszist. Képzelhető, hogy akkor a világ hatalmai miképpen vélekednek Erikről, és milyen terveik vannak, hogy megakadályozzák egyéni törekvéseit. Innen alakul ki a konfliktus, ami még Xavier csapatát is egymás ellen fordítja. Ha pedig ez nem lenne elég, a kötet további részében Rozsomák egy régi ismerősét, a halottnak hitt Vörös Omegát feléleszti valaki, ami új szövetségeket eredményez. Vörös Omega? Az egy b*zi! Eleve, milyen név ez? A seggem vörös. De az mindig. Meg a fejem is.

...

Vagyis akkor én most akkor seggfej vagyok?

A kilencvenes évek slágere ez, egy kötetben, megszokottan minőségi formában, amihez extraként vázlat, poszter, új grafika is csatlakozik. A Fumax keményfedeles kiadványai a kiadó által lefektetett sztenderdet képviselik, így ebbe sem lehet belekötni, ami egyedül furcsa, az az erős kontraszt, a hirtelen váltás a két vonal között. Ettől eltekintve viszont minőségi élményben lehet részünk, időnként megszakítva egy-egy ráadás grafikával, ami sok esetben két teljes oldalt is kitölt, ami tökéletes alkalom arra, hogy az olvasó elvesszen a részletekben, alaposan átböngéssze az oldalak karaktereit és háttereit. A Vörös Omegás sztori pláne akciódús és izgalmas… De nem annyira, mint a Deadpool és Kábel 2.! (sóhajt) Jó, akkor következzen Deadpool és Kábel második kötete.

Na, végre!

Deadpool és Kábel 2.

  • Író: Fabian Nicieza
  • Rajz: Patrick Zircher
  • Oldalszám: 144
  • Ár: a kiadó webshopjából 5595 forint

Önálló történet formájában folytatódik a halhatatlan zsoldos és Kábel közös kalandja, melynél immáron Gondviselésen, a béke, elfogadás és nyugalom szigetén zajlik a cselekmény. Méghozzá egy gyilkossággal indítva, amelynél Deadpool is belekeveredik az ügybe, nem is akárhogyan, hanem rövid időn belül gyanúsítottként. Az nem sokáig kérdéses, hogy Wade-nek köze van a bűntetthez, az már annál inkább, hogy miért tette és miért nem emlékszik rá. Én? Én, tyúkot?! Kikérem magamnak, nem szoktam a gép előtt maszt… most mi van, tényleg nem! Mégis folyton ezzel zsarolnak a frászkarika leveleikkel, hiába fizetem be folyton a kért összeget. Szóval Deadpool slamasztikába kerül, Kábel pedig eltűnik. Ennek eredményeképpen a halhatatlan zsoldos és rosszéletű segédei… Mi vagyok én, valami kib***ott Spider Jerusalem? Mindegy, szóval megindulnak téren és időn át, hogy rátaláljanak a békepárti barátra, aki a különböző világok különböző formáiban kerül meg, ezzel rengeteg veszélyt hordozva.

A Cabel/Deadpool-sorozat hat füzete (13-18.) egybegyűjtve igazán jó móka, ahogyan mindig, Deadpool és Kábel párosa Ugyan már, csak a nagy és utánozhatatlan Deadpool! pedig szokás szerint kellő humorforrással rendelkezik, miközben a további szereplők között is van néhány érdekesebb, emlékezetesebb figura. Ja, persze, például az a brit k*cs*g, mi? Ha maga a sztori nem is kiemelkedő, de vannak nagyon ötletes vagy éppen vicces pillanatai, Deadpool rajongóinak Keblemre, cimbik, szeressük egymást meg jó alaposan! pedig szó nélkül ajánlható a könyv, ami méltó folytatása az első, kicsit vaskosabb etapnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Legközelebb már az igazi nagyágyúkkal jövünk, avagy érkezik a… Deadpool és Kábel 3., a Deadpool Galactus ellen, a Deadpool és Deadpool, valamint a Deadpool Deadpool ellen… és ha esetleg még hiányolnátok, szexi, ruhamentes, 2023-as akt-naptáramat is megvásárolhatjátok a deadpoolszívdeadpool pont com webshopjából. No, szóval, jön A Megtorló, a Locke & Key, és a már nagyon várt A Birodalmak Háborúja. Várjuk szeretettel.

Ja, várjatok szeretettel! 

Hé, van még itt valaki?

Ne máááár, elmentetek?

(bociszemek) Valaki?!