Ahogy korábban már említettem, a legfőbb Star Wars-sorozatoknak sikerült a végére érni, így a Csillagok háborúja-branden belül, a Szukitsnál most inkább a kisebb és érdekesebb címek érkeznek, legyen szó képregényekről vagy könyvekről. Ezúttal előbbiek kerülnek célkeresztbe, méghozzá a Birodalom kevésbé ismert világából, de azért még a videójátékos Starcraft univerzumába is ellátogatunk egy kicsit.

Star Wars: Kylo Ren felemelkedése és TIE-vadász

  • Író: Charles Soule és Jody Houser
  • Rajzoló: Will Sliney és mások
  • Oldalszám: 108 és 120
  • Ár: 5290 Ft/kötet (a kiadó oldaláról olcsóbban rendelhető)

Ben Solo történetét már szinte mindenki ismeri, azt azonban nem, hogy az újabb filmtrilógia és a balul elsült tanítás között mi történt a fiatalemberrel, akit maga Luke vett a szárnyai alá. Ebből a kötetből, avagy a négyrészes, önálló sorozatból ez is kiderül, ahogy a fiú először az ismeretlen Snoke követője lesz, majd mestere tanácsára a Ren Lovagjai közé áll. Eközben a TIE-vadász a hírhedt, császári ötös osztag, az elit csapat kalandjait mutatja be, miközben a legjobbnak mondott pilótákat egy csillagromboló megvédése miatt rendelik ki az űrbe. Az már más kérdés, hogy a helyszínre érve a lázadóknak látszólag nyoma sincs, ám hőseinknek a Palpatine haláláról szóló hírek mellett, úgy tűnik, egy belső ellenséggel is szembe kell nézniük.

Miközben a TIE-vadász igazán hálás témával rendelkezik, amit néha sikerül is a kötetben méltó módon feldolgozni, a szerző annyira mégsem tud mit kezdeni az elé kerülő eséllyel, így az ötrészes minisorozat végül marad egy átlagos szinten, amit egy-egy jobb beállítás dob csak fel a harcias paneleken felül. A pilóták szerelése és az általuk vezetett gépek ennél talán többre lettek volna érdemesek, de a történet azért még így is kellemes, kiegészíti a már felépített SW-gyűjteményt. A Kylo Ren felemelkedése annál inkább mondható kihagyhatatlannak, mert bár Ben ábrázolása nem mindig tetszett (pedig hasonlít filmes valójára), a sztori egészen jó, sőt nagyon erős pillanatai is vannak, illetve összességében a külsőbe sem akarok belekötni. A kötetek végén extraként csak borítókat találunk, semmi mást. Amennyiben valaki igazi rajongó és gyűjtő, mindkét kötet ajánlott, de egyébként sem rosszak, még ha a TIE-vadászban én több lehetőséget is láttam. 

Starcraft: Túlélők

  • Író: Jody Houser
  • Rajzoló: Gabriel Guzmán
  • Oldalszám: 104
  • Ár: 4490 Ft (a kiadó oldaláról olcsóbban rendelhető)

Folytatódik Caleb kalandja, méghozzá nem is akárhogy: a fiatal fiú egyedüli túlélője volt egy olyan támadásnak, amelynél rengetegen haltak meg, és lényegében ő is csak szolgának lett megtartva, hogy elvégezze a piszkosmunkát. Így a beépülést egy Umojai Protektorátus lőszergyárába, ahol mestere szerint egy titkos fegyver készül, amit le kell lepleznie. És bár a fiatalember tudja, hogy esélye sincs új életet kezdeni, azért nehéz ellenállni, mikor a halál árnyékában új barátokra és még akár szerelemre is lelhet. A kérdés, hogy mindennek mi az ára?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ahogyan már említettem, a Starcraft nem éppen a szívem csücske, ráadásul az előzményt, a Roncsvadászok kötetet kicsit kevésnek is éreztem. A Túlélők azonban rácáfolt megérzéseimre, mert nagyszerűen kikerekíti a történetet, ami így, két kötetben válik teljessé és sokkal értékelhetőbbé. A folytatásra már a rajzstílussal sem akadt gondom, azzal is teljesen megbarátkoztam, ahogy a főszereplővel és fogvatartójával is. Avagy a vázlatokat is tartalmazó második kötetet nyugodtan ajánlhatom a téma és műfaj kedvelőinek, amennyiben beszerzik mellé az előzményt is. A Szukits megjelenései tehát ismét elég jók, még ha nem is kiemelkedők, avagy várjuk a további kiadványaikat is, amik még idén érkeznek.