Számos izgalmas sorozat után a Szukits 2021 elején két olyan címet is elhozott a hazai rajongóknak, amiknek a videójátékok kedvelői kifejezetten örülhetnek. Merthogy egyfelől itt a Blizzard klasszikus űrstratégiájának, a Starcraftnak a Roncsvadászok kötete (miközben a regények is érkeznek), másfelől pedig az Xbox egyik legfőbb exkluzívja, a Gears of War is megkapta a maga előzménytörténetét. Igen, ezúttal a legendás E-Day (Felbukkanás Napja) szörnyű mészárlásaival, illetve leginkább az azokhoz vezető úttal szembesülhetünk, méghozzá Raam tábornok felemelkedését végig kísérve. 

Gears of War: Raam felemelkedése

  • Író: Kurtis J. Wiebe
  • Rajzoló: Max Dunbar
  • Oldalszám: 100
  • Ár: 4990 Ft/kötet (a kiadó oldaláról olcsóbban rendelhető)

Egészen új oldalról sikerül megközelíteni a témát ebben a nem túl vastag, de annál impozánsabb, keményfedeles kötetben, elvégre még a Felbukkanás Napja előtti állapotokat ismerjük meg a Sáskák szemszögéből, akik között Raam mindössze egy frontparancsnok, aki a föld alatt a Fénylőkkel folytatott csatában próbálja menteni a menthetőt. Mivel azonban a háborúban vesztésre áll, egy olyan tervvel áll elő, mely teljes egészében felforgatja a hierarhikus, ősi hiedelmek irányította katonatársadalmat: elengedve a felszín alatti világot (így átengedve azt a hódítóknak), új ellenség után nézne. Ez pedig természetesen az E-Day szörnyűséges mészárlásához vezet, mely során Raam seregei megmutatják magukat a felszínen, ahol a jól ismert hadvezér akár több legyet is üthet egy csapásra.

Maga a történet is jó a nagyravágyó Raammal, akit láthatunk felemelkedni, miközben okosan helyezkedve igyekszik elnyerni Myrrah királynő kegyeit, de ami kiteljesíti ezt az izgalmas sztorit, az Dunbar rajzstílusa. A ragyogó beállításokkal dolgozó alkotó munkája olyan, mintha csak egy minőségi rajzfilm elevenedne meg a képregény oldalain, kellőképpen az akcióra és a karakterekre összpontosító beállításokkal, amiket a rendkívül eltalált színek tesznek teljessé. Emiatt az IDW négyrészes sorozata kimondottan ajánlott, lényegében kötelező vétel a sorozat képregénykedvelő rajongóinak, de akár azoknak is, akik szimplán szeretik a jó kis keményfedeles képregényeket, és bár még nem találkoztak a Gears of Warral, mint videójátékkal, de megismerkednének vele, amihez a Raam felemelkedése kiváló alkalmat nyújt. A kötet viszonylag vékonyka, lekerekített formájával nagyon igényes és minőségi érzetet kelt, avagy érdemes begyűjteni, mert utána az utolsó oldalig úgysem szabadulunk tőle, szinte olvasatja magát. Az utolsó oldalakon borítóképeket is találni, amik szokás szerint rendkívül jól mutatnak.  

Starcraft: Roncsvadászok

  • Író: Jody Houser
  • Rajzoló: Gabriel Guzmán
  • Oldalszám: 100
  • Ár: 4490 Ft (a kiadó oldaláról olcsóbban rendelhető)

Jómagam nem vagyok hatalmas Starcraft-rajongó, de a játékok világa így is kifejezetten szimpatikus az eddig látottak alapján, az pedig örömteli, ahogy érkeznek most a témába vágó regények és képregények. A Dark Horse négyrészes Roncsvadászok története egy az egyben a Warhammer világát idézi a Space Hulk-vonalról, hiszen terrán roncsvadászokhoz csatlakozva követhetjük nyomon egy fiatal és tapasztalatlan mérnök kalandját, aki újdonsült “barátaival” valami olyat szabadít el az elhagyatott protoss hajón, ami szépen lassan végez a legénység minden tagjával.

És bár Gabriel Guzmán rajzstílusa Dunbar munkája után (Gears) kicsit felületesnek hat, annyira nem voltam oda érte, mint az előbbi kötetért, amíg nem derül fény a nyolcadik utas… vagyis sokadik utas kilétére, addig a cselekmény elég jól adagolja a feszültséget. A kiadvány végül egy megkerülhető fejezete az univerzumnak, de mégis kellemes adalék azoknak, akik rajongók, illetve azoknak is okozhat pár kellemes pillanatot, akik a WH40K- vagy az Alien-világért vannak oda. Minőségre ez a könyv is hozza azt, amit a Gears of War, hasonlóan lekerekített formával, a végén artokkal, a megszokottnál visszafogottabb áron, avagy akit kicsit is érdekel ez az univerzum, az bátran csapjon le rá, ezzel is kibővítve ismereteit a fajokat és politikai csatározásokat illetően.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Van még nálunk néhány Star Wars-kötet, ami hamarosan sorra kerül, de addig se felejtsük el, hogy számos remek képregényes kötet érkezik még a Szukits közeli megjelenései között, így például Lovecraft munkássága is paneleken elevenedhet meg, valamint a The Witcher- a Stranger Things- és a Starcraft-sorok is bővülnek majd, sőt még egy Overwatch-HC is érkezik a közeljövőben. Bővül és színesedik a kínálat, ezeket a címeket is várjuk szeretettel.