A névtelen informátor szerint a Left 4 Dead 3 hasonlóan a sorozat eddigi részeihez négy túlélő kalandjait követei majd, ám ezúttal a világ több pontjáról összeválogatott csapatról van szó, akik Ausztráliában fogják megtizedelni a zombi lakosságot. És hogy miért pont a kenguruk földje? Nos, azt még nem tudja senki, de könnyen lehet, hogy a Valve ezzel akarja bosszantani az ottani korhatár-besorolásokat végző hivatalt, hiszen az L4D2 csak alapos változtatások árán (értsd: kivettek szinte minden brutalitást) jelenhetett meg az országban.

Ne felejtsük el azonban, hogy mindez még csupán egy pletyka, és az sem biztos, hogy igaz, úgyhogy jobb, ha inkább a múlt héten megjelent második résszel foglalkozunk, amihez már meg is érkezett az első hibajavítás.

A folt számos problémát orvosol, például javított a játék teljesítményén, a matchmaking rendszert érintő problémán, ami az Expert vagy Advanced nehézségű játékba való belépéskor jelentkezett, továbbá a tanknál észlelhető renderelési problémák is eltűntek, ahogy a Linux-alapú szervereknél előforduló rcon hibák is, valamint többé nem fordulhat elő olyan, hogy egy játékost, akit éppen egy charger támad, más fertőzöttek csapatosan elkaphassanak.

U.i.: A modderek rájöttek arra, hogyan lehet a Left 4 Dead pályáit a folytatásban végigjátszani -- igaz még sok probléma van a porttal, például összeomlik a játék bizonyos helyzetekben, illetve a kapcsolók egy része nem működik, de akit érdekel a dolog, tehet egy próbát.

A procedúra leírása lépésenként itt található, angol nyelven.