A Frictional Games egyike azon stúdióknak, mely újra divatba hozta a horrorműfajt, az ő művük a nagyra tartott Amnesia: The Dark Descent, mely azóta számos követőre akadt. De ami még ennél is nagyobb szó, hogy erre még rá is tudtak tenni egy lapáttal és megugrották a magasra tett lécet a SOMA-val, melynek sikere garantálta, hogy nem egy, hanem két játékon is dolgozhatnak párhuzamosan, derül ki Thomas Grip, a stúdió alapítójának blogposztjából.

“Szerencsések vagyunk, hogy a Soma sikeres volt, és hogy a befolyt pénz elég lesz ahhoz, hogy befejezzük a következő projektünket. Ha a SOMA bukás lett volna, sokkal rosszabb helyzetben lennénk. Ezért fókuszálunk arra, hogy kétprojektes stúdióvá váljunk, és minden második évben egy újabb játékot jelentethessünk meg.”

A (félig) rossz hír az, hogy a meg nem nevezett projektre még várhatunk egy darabig, legkorábban 2018 első felében számíthatunk vele kapcsolatos információkra. A második játék pedig még messzebb van, egyelőre játékmotorjuk, a HPL engine teljes felújítása zajlik, hogy kihasználhassa a jövő hardvereit és kiszolgálhassa a stúdió igényeit.