• Tízmillió eladott példányt remélnek a Street Fighter 6-tól
  • Erről a Capcom elnöke, Cudzsimoto Haruhiro beszélt
  • Szerinte egyáltalán nem meredek ez az elképzelés
  • Mivel a többi franchise-uk is kimagaslóan teljesít

Bőven el lesznek látva munícióval a verekedős játékok kedvelői, hiszen mindhárom nagyobb franchise folytatást kap a (közel)jövőben. A Tekken 8-nak például már szinte az összes játszható karaktere megvillantotta a tudását egy-egy mutatós játékmenet-videó keretében, a Mortal Kombat 12 érkezésére pedig a Warner Bros. Discovery CEO-ja után már maga a NetherRealm Studios is egyértelmű utalást tett nemrég. Az egyetlen, kőbe vésett dátummal rendelkező alkotás azonban a Capcom berkeiben készülő Street Fighter 6, ami egészen pontosan június 2-án nyitja meg a küzdőtereit. A stúdió pedig felettébb biztos abban, hogy a játék sikeres lesz, a várható eladásokról ugyanis a Capcom elnöke, Cudzsimoto Haruhiro nyilatkozott nemrég, méghozzá rendkívül optimista módon.

A cég vezetője a Famitsunak adott interjúban beszélt arról, hogy a játéknak tízmillió példányban kellene elkelnie, mivel a Capcom egyik zászlóshajójáról van szó. Az első olvasatra kissé meredeknek tűnő becslést a népszerűség mellett azzal indokolta, hogy a stúdió többi nagyobb IP-je (vélhetően a Resident Evil és a Monster Hunter-szériára célzott) gond nélkül átlépte ezt a számot, valamint, hogy a Street Fighter 5-ből is eladtak több mint hétmillió darabot, a legújabb felvonásba pedig sokkal több pénzt és energiát fektettek. A bravúros teljesítmény már csak azért sem elképzelhetetlen, mert a Mortal Kombat 11-ről például nemrégiben derült ki, hogy több mint 500 millió dollárnyi profitot termelt a megjelenése óta, tehát bőven van kereslet a verekedős játékokra – pláne, hogy a Street Fighter is a piacon van már pár évtizede. Az idő majd eldönti, hogy bejönnek-e a számítások, mi mindenesetre szurkolunk, hogy mindhárom érkezőnek sikerüljön megütnie a lécet.

A Street Fighter 6 kihagyhatatlan darab mindenki számára, aki él-hal a verekedős játékokért! Ha érdekel a játék, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.