GURU Extra A hírek popupjaA földön heverő csontok helyett például homokzsákokat láthatnak a helyiek, a vörös színű vért pedig feketére cserélték. Meg is jegyezte keserű humorral egy kínai játékos, hogy az általa irányított ork harcosnak már nem vér, hanem olaj folyik az ereiben.

A cenzúra egyébként akkor csapott le a World of Warcraftra, amikor a Blizzard a The9 helyi forgalmazóról a NetEase-re váltott át. Az átállás miatt szünetelt hosszú hetekig a játék, ezt az időszakot pedig a kínai kormány "sajtóügyekkel és más kiadványokkal foglalkozó hivatala" arra használta ki, hogy eltávolíttassa a nem kívánatos tartalmakat a játékból. A hivatal eleinte "finoman közölte a tartalmi változtatásokra vonatkozó javaslatait", ami nagyjából azt jelentette a Blizzard számára, hogy vagy fejet hajtanak, vagy repül a játék Kínából.

Kínában a halál és szellemvilág, illetve az ezekhez kötődő tartalmak kérdése tabutéma, és a kommunista kormány nem nézi jó szemmel, ha egy rendkívül népszerű játékban ilyenek szerepelnek. Hogy a "death knight", mint olyan, hogy tud még mindig átkerülni a kínai cenzúra rostáján, az érdekes kérdés, mindenesetre kíváncsian várjuk a további fejleményeket: vajon ennyivel megelégszik a kínai cenzúra, vagy az Arthas által irányított kaszt is a cenzúra martaléka lesz?