Azért foglaljuk össze ezeket a bizonyos előzményeket! A dolog valamikor 2006 végén kezdődött, amikor három legendás fickó játékcéget alapított 38 Studios néven. Curt Schilling játékrajongó baseball-legenda, Todd McFarlaine, a Spawn képregények atjya, és R. A. Salvatore, a hazánkban is népszerű fantasyíró azt a célt tűzte ki maga elé, hogy létrehozzon egy teljesen új univerzumot, amelyre alapozva aztán játékokat, képregényeket, filmeket és minden egyebet alkotnak. Aztán úgy egy év múlva megint hallattak magukról, mikor is leszerződtették az EA pár korábbi emberét – minderről bővebben ebben a hírben olvashattok.

A sztori második lépcsőfoka 2009 májusára datálódik: a 38 Games megvásárolta az anyagi gondokkal küzdő THQ egyik legértékesebb apportját, a Big Huge Gamest, szőrüstül-bőröstül -- Ken Rolstonnal, az Elder Scrolls széria harmadik és negyedik részének főtervezőjével együtt, aki még 2007 elején szerződött le a Rise of...-sorozat alkotóihoz, egy új RPG létrehozásának szándékával.

A harmadik elem már idén márciusi fejlemény: az EA bejelentette, hogy leszerződött Schillingékkel az ott készülődő, egyelőre Project Mercury kódnevű epikus szólista szerepjáték kiadására. És ezzel eljutottunk a mai naphoz...

A mai naphoz, amikor az Electronic Arts leleplezte a játékot, melynek neve Kingdoms of Amalur: Reckoning. Ahogy tehát szó volt róla, a KoAR egy nyílt világú, egyszemélyes módra kihegyezett RPG, intenzív harcokkal megspékelve, melynek helyszíne a Salvatore által megálmodott, gazdag háttérvilágú Amalur birodalma, és melyet McFarlane kelt életre, a nagy öreg, Ken Rolston felügyelete és irányítása alatt. Ahogy az ősz hajú mester fogalmazott, a játékban minden benne lesz, amire egy szerepjáték-rajongó vágyik: epikus sztori, kalandozás-felfedezés, szabad karakteralkotás-fejlesztés, ám olyan pörgős, kemény, ugyanakkor könnyen irányítható összecsapásokkal, mely más hasonló fantasy-címekben eddig még nem volt látható.

A Kingdoms of Amalur: Reckoning 2011 őszén jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra. Az első, McFarlaine rendezte trailer csütörtökön érkezik, a 38 Studios ugyanis ezen a napon, tehát 22-én San Diegóban, a Comic-Con keretében bemutatja a játékot, és a szerencsések a helyszínen egy limitált példányszámban kiadott, ugyancsak a hírneves képregényrajzoló által készített poszterhez is hozzájutnak. Természetesen amint befut az anyag, megosztjuk veletek, hiszen nagyon úgy tűnik, valami igazi csemege van születőben...