• Január 6-án debütál a Halványkék szemek a Netflixen
  • Az USA katonai akadémiájának kadétját felakasztva találják, majd éjjel kivágják a szívét
  • Neves New York-i detektív érkezik, hogy egy harsány kadét oldalán nyomozzon az ügyben
  • Főszerepben Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Toby Jones, Charlotte Gainsbourg és Robert Duvall

Christian Bale pár éves moziszünet után idén két nagyprodukcióban is észre vétette magát: láthattuk Gorr szerepében és az Amszterdam szangvinikus főszereplőjeként. Január 6-án debütál a Halványkék szemek (The Pale Blue Eye) című szigorúan korhatáros filmje a Netflixen. A több mint két órás opusz Louis Bayard horrorisztikus bűnügyi regényét adaptálja, de lehetne akár Edgar Allen Poe tollából származó történet is, amint az egyik főhős pont az író nevét viseli.

Az 1830 októberében játszódó történet kezdetén az USA katonai akadémiájának kadétját felakasztva találják. A rigorózus intézményben nem példa nélküli az eset, ám másnap valaki kivágja és ellopja a halott szívét, így világossá válik, hogy nem öngyilkosság történt. Az Akadémia jó hírének megőrzése érdekében neves New York-i nyomozót kérnek fel az ügy megoldására, a családját nemrég elvesztő detektívnek azonban nincs egyszerű dolga.

mv5bm2qwzdk0ytmtzwnlzs00zmq2ltlkodgtmdjjnmy4zti2zdnmxkeyxkfqcgdeqxvynjywmzm1mjmv11.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Alább láthatjátok Scott Cooper (Fekete mise) nyomasztó misztikus filmjének magyar előzetesét. Augustus Landor nyomozó szerepében Christian Bale-t láthatjuk, a mellette tébláboló Poe nevű elsőéves kadétot Harry Melling (Harry Potter filmek) alakítja, illetve Gillian Anderson (A korona), Toby Jones (Az éhezők viadala), Charlotte Gainsbourg (Melankólia) és Robert Duvall (Keresztapa) is feltűnik a filmben. Nektek hogy tetszik?