• A Netflix megrendelte a DAHMER – Szörnyeteg két új évadját
  • Egyelőre nem közölték, hogy melyik sorozatgyilkosok kerülnek majd terítékre
  • Folytatást kap Ryan Murphy másik sorozata, A megfigyelő c. thriller is

Nemcsak témái lehetnek felkavarók a Netflix sorozatainak, A Tinder-csalóA kígyó és a Mindhunter folytatásaként érkezett DAHMER – Szörnyeteg maga is elég botrányt kavart. Stábon belül jelentkező feszültségek vagy épp a szenzációhajhászásról szóló külső kritikák mentén hozott mégis kiemelkedő nézettséget az egykori sorozatgyilkos ámokfutását felvázoló széria. A Netflix nem habozott megadni a lehetőséget Ryan Murphy-nek, hogy tovább fűzze a pszichopaták dicstelen ténykedésének történetét a szolgáltató műsorán.

A Szörnyeteg antológiasorozatként folytatódik, a két újonnan rendelt évadban más – egyelőre meg nem nevezett – gonosztevők kerülnek képernyőre. Ezzel párhuzamosan bízta meg a Netflix Murphy-t, hogy folytassa szintén idén debütált és ugyancsak kiemelkedő sikert arató munkáját, A megfigyelőt. Ryan Murphy egyébként számtalan mini- vagy antológiaszérián dolgozott már: részt vett az Amerikai Horror Story, az American Crimy Story és a Ratched készítésében is.

mv5bytc1yja3ogqtnjuwmy00yzg0lwjknzctzmmzognjymq2owrkxkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mtyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

DAHMER – Szörnyeteg

A Szörnyeteg néven elhíresült férfit, aki általában hátrányos helyzetű és kisebbségi etnikumhoz tartozó személyeket választott áldozatul, Evan Peters (WandaVízióAmerikai Horror Story) formálja meg. Dahmerre tizenhét hetvenes-nyolcvanas években elkövetett gyilkosságot sikerült rábizonyítani. Illetve nemi erőszak, gyerekmolesztálás, csonkítás, nekrofília és kannibalizmus is szerepelt bűnlajstromán. A groteszk módon kézre kerített pszichopatát 1991-ben, harmincegy éves korában csukták lakat alá, összesen 957 év fegyházra ítélték. Raboskodása azonban nem volt hosszú életű, a börtönben ugyanis zaklatta társait, amiért egyikük 1994-ben halálra verte. A sorozatról írt kritikánkat itt olvashatjátok.

A megfigyelő

A Brannock család új otthonába költözve nem várt meglepetésben részesül: postaládájukban leveleket kapnak egy titokzatos idegentől, aki bevallottan a ház megszállottja, és állandó megfigyelés alatt tartja őket