Itt az ősz, ezzel együtt pedig teljes fordulatszámon pörög a játékipar. Az elmúlt pár hétben megjelent a Gears 5, a Borderlands 3 és a Ghost Recon Breakpoint is, csak hogy néhányat említsünk az igazán nagy címek közül, azonban szerencsére azoknak sem kell unatkozni, akik inkább az indie címeket részesítik előnyben. Az utóbbi két hétben ugyanis nem egy remek játék jelent meg a radar alatt is, lássuk hát, ezek közül miket érdemes kipróbálni!

The Executioner

  • Megjelenés: 2019. 09. 25.
  • Mire: PC
  • Ár: 8,19 euró (2700 forint) Steamen
  • Steam adatlap

A The Executioner egy orosz csapat szövegalapú szerepjátéka, mely, ahogy az a címéből is sejthető, egy hóhér mindennapjaiba enged bepillantást. A középkori környezetben játszódó cselekmény szerint azonban nem csak a bűnösök kivégzése lesz a feladatunk, hanem vallatás és az ítélethozatal is a munkánk szerves részét képezi majd.

the-executioner-01.jpg

Ennek megfelelően a The Executioner egy meglehetősen sötét és nyomasztó hangulatú szerepjáték, ahol a lehető legnagyobb hatékonysággal kell végeznünk véres munkánkat, miközben ép elménk maradékába is foggal-körömmel kapaszkodunk. Nem árt azonban résen lenni: a visszajelzések szerint a játék angol nyelvű lokalizációja egyelőre meglehetősen gyenge lábakon áll, ami egy főleg olvasásra kihegyezett programnál azért komoly hátulütő lehet.

Spaceland

  • Megjelenés: 2019. 09. 30.
  • Mire: PC
  • Ár: 14,99 euró (5000 forint) Steamen
  • Steam adatlap

A Spaceland a Braveland fejlesztőinek legújabb játéka, mely ezúttal fantasy környezet helyett a távoli jövőre helyezi a hangsúlyt. A háttértörténet szerint kalandorok egy csoportját alakíthatjuk, akik egy misztikus, elhagyatott bolygó titkaira próbálnak fényt deríteni. Persze egyáltalán nincs könnyű dolguk, hiszen az idegenek és mutánsok hordái már alig várják, hogy szétszaggathassák őket, de pont ezért vagyunk mi, hogy átnavigáljuk őket ezeken az összecsapásokon.

A Spaceland alapjait tekintve egy körökre osztott stratégia, ahol hét, különféle képességekkel és felszereléssel felvértezett karakterből kiválogatott csapatunkkal kell lenyomni a legtöbbször nyomasztó túlerőben lévő ellenfelet. A régi klasszikusokat idéző játékmenet villámgyors akcióval kecsegtet, melyeket feldob a rengeteg fegyver és ellenfél is, az egyes fejezetek végén váró főellenfelekről már nem is beszélve.

3rd eye

  • Megjelenés: 2019. 09. 30.
  • Mire: PC
  • Ár: 12,49 euró (4150 forint) Steamen
  • Steam adatlap

A 3rd eye egy már első ránézésre is igen nyugtalanító 2D-s horrorjáték, melyben sokszor szó szerint az egyes szereplők agyában kell kotorásznunk a továbbjutás kedvéért.  történet főszereplője Koishi Komeiji, egy fiatal lány, aki rendelkezik a harmadik szem adományával, így pedig képes belelátni az emberek gondolataiba. Szülei és testvérei rég eltűntek már az életéből, megszokta már a magányt, azonban amikor egy nap egy számára teljesen ismeretlen szobába ébred, gyökeresen megváltozik az élete.

A 3rd eye játékmenete meglehetősen egyszerű: legfőbb feladatunk a különféle tárgyak megtalálása és felhasználása lesz az egyes helyszíneken, miközben természetesen arra is próbálunk rájönni, hogy mi történt főhősünkkel. A játéknak nem is ez az igazi erőssége, hanem a grafikája: talán már a trailerből is látszik, hogy az alkotók egy nagyon egyedi és nem kicsit nyomasztó képvilágot álmodtak meg, mely egyszerre stílusos és hátborzongató, így emelve ki a 3rd eye-t az indie horrorfelhozatalból.

What the Golf?

  • Megjelenés: 2019. 10. 30.
  • Mire: PC
  • Ár: 15,99 euró (5300 forint) az Epic Store kínálatában
  • Epic Store adatlap

A What the Golf? a készítők saját bevallása szerint egy golfjáték azoknak az embereknek, akik utálnak golfozni. Az elsőre enyhén szólva is önellentmondásos koncepció pedig egy remek, fizikán alapuló ügyességi és logikai játékot takar, ahol aztán tényleg egy csomó mindent kell csinálnunk, aminek semmi köze a golfhoz.

Az elborultabbnál elborultabb ötleteket felvonultató pályák között találunk olyat, ahol a labda helyett a golfozót kell elütnünk a lyukig, de akkor se szabad meglepődni, ha egy-egy pályán egy kocsi, egy irodai szék vagy épp egy ló irányítását bízza ránk a játék. A What the Golf minden egyes szintje ennek megfelelően egy újabb és újabb meglepetés, ahol csak egy dolog biztos: nyúzhatjuk a programot akármeddig, de golfozni egyszer sem fogunk benne.

Flynn: Son of Crimson

A Flynn: Son of Crimson egy 2D-s akció/kalandjáték, felfedezéssel és platformer elemekkel megszórva. A Studio Thunderhorse alkotásában egy fiatal árvát, Flynnt, alakíthatunk, aki egy nap felkerekedik, hogy fényt derítsen a saját származására, közben pedig egy ősi és misztikus, Crimson névre hallgató erőt is felébreszt magában.

A pixel-art grafikával megtámogatott játék ennek megfelelően elsősorban a felfedezésre és a harcokra fókuszál majd. A fejlesztők ígérete szerint titkos járatokra, ősi titkokra és egy gyors, pörgős harcrendszerre érdemes számítanunk, amit különféle különleges képességekkel és tárgyakkal is feldobtak. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, a játék során néha egy alternatív dimenzióba is átlátogathatunk majd, hogy az ottani tetteinkkel befolyásoljuk a világ kinézetét és felépítését.

 Star Renegades

  • Megjelenés: 2020 tavasza
  • Mire: PC, PS4, Xbox One és Nintendo Switch
  • Steam adatlap

A Star Renegades a távoli jövőbe kalauzol el minket, ahol az emberiség nagyja egy elnyomó kormányzat uralma alatt szenved. Természetesen ránk hárul majd a feladat, hogy ezeket az áldatlan állapotokat megszüntessük, méghozzá egy csapanyi szedett-vedett lázadót irányítva, akik a siralmas esélyekre fittyet hányva készek akár a saját életüket is eldobni a szabadság reményében.

A Star Renegades lényegében egy körökre osztott, rouge-lite szerepjáték lesz, ami nagy hangsúlyt fektet a taktikázásra, a kiszámított rizikóvállalásra, valamint az ellenség támadásainak megszakítására és kivédésére. A véletlenszerűen generált kampány biztosítja, hogy minden végigjátszásunk más és más legyen, ráadásul külön érdekesség, hogy nem csak mi fejlődünk majd: a fejlesztők ígérete szerint az egyes ellenfelek és főellenfelek is a mi játunk függvényében változnak és erősödnek majd, így garantálva, hogy a lázadás tényleg kőkemény meló legyen.