A hétvége folyamán minden vörösbe borult a Rockstar körül. A hivatalos honlapjuk, a Facebook- és Twitter-oldaluk olyan vörös, mint a vér. És ez csak egyvalamit jelent: készülnek valamire a Red Dead-játékokkal kapcsolatban. Valószínűleg a legjobb tipp az, hogy készülnek bejelenteni a Red Dead Redemption folytatását, amiről már jó régóta pletykálnak (lásd lent a kapcsolódó híreket).

A rajongók persze egyből fellelkesültek, mi több, szabályos ostrom alá vették a Rockstar honlapját annak reményében, hogy ízekre szedve azt újabb információkhoz juthatnak. Egyikük végül azt találta állítani Redditen, hogy rálelt a címre: Red Dead Retribution.

Ha a cím ismerős, az nem a véletlen műve, szeptemberben már felröppent ez egy plakáttal kapcsolatban, amiről hamar kiderült, hogy csak egy rajongó munkája. Ezúttal sincs másképp, az url, amit kreált a tisztelt „hírszerző”, egy olyan oldalra mutatott, aminek semmi köze a Rockstarhoz, szóval a cím egyelőre még várat magára.

Na de mit várhatunk egy új Red Dead-játéktól? Nos, minimum azt a minőséget, amit a sorozattól, vagy legalábbis a Red Dead Redemptiontől megszoktunk. És persze mindenekelőtt azt, hogy PC-re is megjelenjen, ne csak PS4-re és Xbox One-ra – mert ez a kettő szinte garantált.

Van-e erre esély? Van, legalábbis, ha azt vesszük, hogy a Red Dead Redemption megjelenése után a Rockstar San Diego összes programja, így az L.A. Noire, a GTA 5, és a Max Payne 3 is kijött az összes aktuális platformra. Ezt a szép hagyományt miért pont az új Red Deaddel szakítanák meg? Az persze már nem biztos, hogy ugyanabban az időben jelenik meg minden platformra, de ha ez az ára egy jól optimalizált, rendesen összerakott játéknak, ám legyen, készséggel megfizetjük.

A szebb, részletesebb grafika, az újabb multiplayer játékmódok (esélyes egy GTA Online-szerű változat? érdemes elgondolkodni rajta), a különböző DLC-k szinte garantáltak. Bár a letölthető tartalmaknak talán nem mindenki örül, de szerencsére a Rockstarra nem jellemző, hogy a DLC csomagokat kivágott tartalmakbül állítja össze.

Emellett remélhetőleg ennek is remek zenéje lesz. A Red Dead Redemption zenéje nagyon jól sikerült – pedig ez csak a második olyan játék volt a Rockstar történetében, ami önálló, eredeti muzsikával bírt –, és ez nagyban hozzájárult a játék hangulatához. Nem is csoda, hogy 2010-ben több díjat is elnyert. A Bill Elm és Woody Jackson alkotta párosból Jackson még mindig a Rockstarnál van (az L.A. Noire és a GTA 5 zenéit is ő alkotta), így remélhetőleg az új Red Deadre is visszatér.

Továbbá én még remélnék egy bitang erős, hangulatos sztorit, és újabb emlékezetes karaktereket. És titkon egy olyan pazar, élő és nyitott világot, mint amilyen a GTA 5-ben és a Witcher 3-ban van, de persze ezt western köntösben. Mondjuk ezzel valószínűleg nem lesz gond, elvégre, mégis csak egy Rockstar-játék közeleg. Már ha tényleg egy Red Dead-folytatás készül, és nem egy remaster, amiről szintén pletykáltak a múltban. Persze ettől sem lennénk szomorúak. Mondjuk talán az lenne a legjobb, ha jönne a folytatás és a remasterelt változat is a korábbi részekből, PC-re. Na jó, lassan álmodik a nyomor.

És ti mit reméltek, miben reménykedtek egy Red Dead 3-mal kapcsolatban?