Ismét eltelt több mint egy hónap, úgyhogy megint itt az ideje összeszedni a LoL újdonságait. Szeptemberi hírcsomagunkba érkezett egy új hős, megérkeztek a legutóbbi nagy versenyek eredményei, és persze megint mozizunk!

  • Új League of Legends hős: Azir
  • LCS EU &NA végeredmények
  • MonteCristo kilp a CLG-ből

ÚJ LOL BAJNOK: AZIR, A SIVATAG CSÁSZÁRA

Relatíve hamar, Gnar megjelenése után csupán pár héttel már be is jelentették az új bajnokot, Azirt.  A főleg homokkal operáló, erősen egyiptomi hangulatú hős már a PBE-szerveren való teszteléskor is produkált érdekességeket: például egy teljes életű tornyot és Nashort is egymagában szétkapott, mint foxi a lábtörlőt. Ezek után bele se merek gondolni micsoda trükkök születnek majd ranked módban a megjelenését követően. Vessünk is hát rá egy pillantást:

Azir képességei

Passzív: Császári akarat

A töltési idő csökkentése növeli Azir támadási sebességét

Napkorong

Azir egy Napkorongot helyez egy megsemmisített torony alapjaira (az ellenfél inhibitorai és nexustornyai immúnisak erre a varázslatra). A Napkorong toronyként viselkedik, de nagyobb a sebzése, valamint Azir aranyat kap a megölt minionokért és hősökért. A Napkorong csak rövid ideig marad működőképes, és ha Azir meghal vagy túl messze kerül tőle, a korong páncélja csökken.

Q: Homokroham

Azir az összes homokkatonáját a célba vett helyre küldi. A katonák minden útjukba kerülő ellenfelet megsebeznek és lelassítanak.

W: Fegyverbe!

Azir megidéz egy homokkatonát (egy néhai shurimai harcos emlékét), akit nem lehet megcélozni. Azir alaptámadása parancsként működik, így a katonái helyette támadják a célpontot, áthaladnak rajta, és egy vonalban sebzést okoznak. A homokkatonák akkor is támadnak, ha a célpont Azir alaptámadásának hatótávolságán kívül van. A katonák kis idő elteltével szétporladnak, illetve ez azonnal megtörténik, ha a császáruk túl messze kerül tőlük.

E: Futóhomok

Azir egy csellel a megcélzott homokkatonához siet. Ha útközben egy ellenséges hőssel ütközik, megáll és a levegőbe löki, ő maga pedig egy pajzzsal gazdagodik.

R: Császári falanx

Azir falanxba rendezett katonákat hív életre, akik előrenyomulnak a pajzsukkal, hátralökve és megsebezve az ellenfeleket. A roham végén falat formálnak, amelyen az ellenséges hősök nem tudnak áthaladni vagy áttörni. A szövetségesek viszont képesek áthatolni rajta, sőt, ez megnöveli a mozgási sebességüket. A katonákat mozgásra vagy támadásra nem lehet utasítani.

League of Legends - rank tierek

JUTIFALIK A SZEZON VÉGÉRE, ÉS A MESTEREK HAJNALA

Az előző szezonokból a Riot Games levonta a konzekvenciát: nagyon nehéz bejutni és bent maradni, bővíteni pedig úgy tűnik, nem szerettek volna. A megoldás a Mester osztály lett, amelyet bepréselnek a Diamond 1 és Challenger közé. Mielőtt ezt élesbe is kidobnák, tesztfutamokat végeznek a kevésbé tömött és nem annyira pörgős szervereken (Oroszország, Törökország, FÁK), és ha mindent rendben találnak, akkor szabadítják a világra. A Challenger divízió annyiban változik, hogy 24 óránként lehet feljutni, a védettség pedig megszűnik.

Nézzük a jutalmakat:

  • Bronz: Ikon
  • Ezüst: Ikon, Szalagcím, töltőképernyős keret
  • Aranytól felfelé: Ikon, szalagcím, töltőképernyős keret, szezonikon játékmeghívások és barátjelölések értesítéseiben, Victorious skin (ez minden bizonnyal Morgana lesz az eddigi infók alapján)

LCS EU & NA VÉGEREDMÉNYEK

Augusztus 17-én csapott össze a Fnatic csapata az Alliance-szal, melyből végül az Alliance jött ki győztesen, 3-1-re legyőzve ellenfelét. A szeptember 1-jén lezajlott TSM vs. Cloud9 NA döntő egy igazán fárasztó összecsapásnak bizonyult. A végül  öt meccsesre nyúló harcból a TSM állt fel boldogan, 3-2-re legyőzve a C9 csapatát. A meccs magyar idő szerint este 9:30-kor kezdődött, és hajnali 3-kor ért véget. A 2015-ös EU LCS Berlinben lesz megtartva.

UNICORNS OF LOVE:  ÉNEKELNEK-E MAJD A BÁRDOK?

Már volt az oldalon külön hír róla, de azért fontos megint megemlíteni, hogy először van esélye egy hazánk fiának bejutni a League of Legends Championship Seriesbe. Vizicsacsi és a többi Unikornis szeptember 11-én küzd meg a Millenium csapatával a 2015-ös Spring Splitbe jutásért, melyet magyar kommentár mellett élvezhettek a Lurdy Mozi 500 fős termében. (www.gamerevents.hu).

MONTECRISTO KILÉP A CLG-BŐL

A napokban hozták nyilvánosságra, hogy Christopher „MonteCristo” Mykles nem folytatja edzői pályafutását a CLG League of Legends csapatánál. A döntés hivatalosan közös megegyezéssel született, hátterében pedig az áll, hogy a felkészülés ideje alatt nem tudta volna ellátni feladatait. MonteCristo az edzősködés mellett ugyebár teljes munkaidős kommentátoraként is tevékenykedett, így valószínűleg a kelleténél kevesebb ideje jutott a CLG csapatára. Ennek ellenére a csapat remek eredményeket ért el a kezei alatt.