A Valve szenteste tette mindenki számára letölthetővé a meglehetősen testes csomagot, amellyel megalkothatjuk álmaink pályáit, amit bármelyik multiplayer módban kipróbálhatunk, legyen az a Versus, Co-op, Scavenge vagy Survival, sőt mi több, az első játékhoz készült pályáinkat is használhatjuk -- persze csak némi átalakítás után.

A csomag két részből áll; az egyik az Add-on Support Pack, ami a mezei, tervezéshez mit sem értő játékosoknak szól. Ezzel a bővítménnyel csupán az egyedi térképeket és a szólista kampány pályáit lehet használni a multiplayer módokban, a vérbeli tervezők ezért az Authoring Toolst (az Add-on Support Pack is kell a mod futtatásához) keressék, amellyel maximálisan kiélhetik kreativitásunkat, ráadásul a mindenható rendező agresszivitását, valamint a játékmód függvényében a mesterséges intelligencia viselkedését is befolyásolhatják.

Az Authoring Toolst és az Add-on Support Packot egyelőre csak közvetlenül a Steamről lehet letölteni, de az utóbbi esetében a Valve már dolgozik azon, hogy a játékon belül is legyen egy letöltés menüpont.