• Állítólag az EA és a DICE fontolgatnak egy battle royale spin-offot a Battlefieldhez
  • Méghozzá a Call of Duty: Warzone sikere miatt
  • Legalábbis ezt állítja az általában igen jól értesült Tom Henderson

A Call of Duty: Warzone pár hónappal ezelőtt jelent meg, és valósággal letarolta a játékipart. Az ingyenesen játszható battle royale spin-off mind a kritikusokat, mind a játékosokat meggyőzte pörgős játékmenetével és ötletes újításaival, ennek fényében pedig aligha meglepő, hogy már több mint 75 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet.

battlefield-firestorm-pletyi-01.jpg

A sikerei hatására pedig az EA és a DICE is elkezdett újra érdeklődni a battle royale zsánere iránt, legalábbis az ilyen kérdésekben általában igencsak jól értesült Tom Henderson szerint. A bennfentes elmondása alapján épp ezért azt sem lehet kizárni, hogy hamarosan befut majd a Battlefieldhez is egy ingyenesen játszható, battle royale spin-off, bár persze ez még nem hivatalos bejelentés, csak pletyka.

Mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy azért a DICE csapatától sem áll olyan messze a téma, hiszen egyszer már megpróbáltak egy battle royale játékot letenni az asztalra a Battlefield 5 Firestorm módjának a képében. És bár az a mód végül nem lett túl népszerű (ahogy a Call of Duty: Black Ops 4-hez érkező Blackout sem), egyáltalán nem lenne meglepő, ha a fejlesztők úgy döntenének, újra nekiugranak a zsánernek, csak ezúttal egy ingyenes játékkal.