A Square Enix és az Eidos Montreal a héten bejelentette, hogy PC-re, illetve nextgen konzolokra (Xbox One, PS4) már készül a Deus Ex-sorozat következő része -- a Deus Ex Universe névre keresztelt projekt a tervek szerint az eddigi játékokat kapcsolja össze egy nagy, természetesen összeesküvésekről szóló történet keretében.

Még fogalmunk sincs arról, hogy mikor fog megjelenni az új Deus Ex, s az sem ismeretes, hogy mikor jönnek az első részletek, annyi viszont biztosnak látszik, hogy a történetben szerepet játszik majd az Illuminati és az Augmented Rights Coalition. Ezt onnan tudjuk, hogy a napokban feltűnt egy casting-hirdetés, mely egy 28-35 év körüli, távol-keleti származású, atlétikus férfit keres, aki Hiroshi Saito szerepét tudná eljátszani. A mellékelt személyleírás szerint egy arrogáns, de ügyes, a szimpátiát hírből sem ismerő ügynökről van szó, azzal a feladattal, hogy szivárogjon be az ARC berkeibe, ott váltsa le a vezetőt, majd pedig a koalíció színeiben hajtson végre egy sor bűncselekményt, ami aláássa a társaság célkitűzéseit.

A hirdetésben egy szóval sem került említésre a Deus Ex-sorozat, ám a leírásról ordít, hogy az Eidos Montreal új termékéhez kellhet a mocap-színész, elvégre egy titkos ügynök a megbízója parancsára igyekszik tönkretenni egy riválist, sőt az emberi fejlesztésekről is volt szó.

deus-ex-universe.jpg