A Ubisoft Montreal bejelentette, hogy készül az úgynevezett Deus Ex Universe nevű online kapcsolati háló, ami a több generáció óta létező Deus Ex-játékokat fogja összekapcsolni egy nagy, mindenen átívelő összeesküvés formájában. Valami olyasmit képzelhetünk el, mint a tévésorozatok kánonja: létezik egy olyan történetszál, amit mindegyik rész érint itt-ott, de kiteljesedni csak sok-sok évad után fog.

Új Deus Ex készül, nextgenekre!

Hogy pontosan milyen lesz a Deus Ex Universe, nem tudjuk, de annyi biztos, hogy lesz egy új program a sorban, ami PC-re és nextgen konozlokra (tehát PS4-re és Xbox One-ra) fog megjelenni. A csapat négy éven át dolgozott a Deus Ex: Human Revolutionön (melynek Director's Cut változata is úton van), és a munka során tanult húzásokat igyekeznek még jobban kihasználni az új Deus Exben. Ennél többen nem árultak el a játékról, de már az is elég, hogy megkezdődtek a munkálatok -- mi nagyon boldogok vagyunk, a Deus Ex: Human Revolution teszt segíthet megérteni, miért.

Ja és igen, ha már szóba jött a Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut! A játék október 22-én kerül boltokba Wii U-ra, Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re.