Ivan Buchta és Martin Pelzar Bohemia-fejelsztők 81 napja vannak börtönben Görögországban, mert azzal gyanúsítják őket, hogy katonai kémek, és okkal fényképeztek elméletileg titkos objektumokat. Ivan és Martin, bár abban bíztak, hogy megússzák a bírósági tárgyalást, immár biztos, hogy bíró előtt vallanak színt. Bár eddig azon túl, hogy "jól vannak", semmit sem lehetett tudni az állapotukról, most kikerült tőlük egy kézzel írt, angol nyelvű levél, melyet teljes egészében elolvashattok a kiszabadításuk érdekében létrehozott weboldalon.

A levélben az elgyötört fejlesztők megköszönik a folyamatos támogatást, és, bár állítják, hogy jól bánnak velük, leírják, hogy a kintről érkező hírek segítenek megtartani optimizmusukat, mely egyébként most is azt súgja, hogy nemsokára otthon lehetnek. Köszönetet mondanak továbbá annak a 14 ezer embernek, akik aláírták a szabadlábra helyezésükről szóló, ámde haszontalan petíciót -- hiába, a kémkedés súlyos vád, nem olyan ez, mint egy videojáték fejlesztése vagy portolása.

Hogy Ivánék mikor kerülnek vissza Csehországba, egyelőre rejtély. Bízzunk benne, hogy a tárgyalással nem lesz gond, mert ha a vád sikerrel jár, a két fiatalember 20 év börtönt kaphat fejenként. A képek és az adatlap az ArmA III-ból valók, a fiúk ezen a harci szimulátoron dolgoztak, mikor szabadságra mentek Görögországba.