• Túl brutális volt a Mafia 3 bevezetője
  • Ezért a törlés mellett döntöttek

A Mafia 3 vegyes fogadtatásban részesült megjelenésekor (és akkor még szelíden fogalmaztunk), melynek következményeként a fejlesztő Hangar 13 stúdiójában leépítésekre is sor került. A játék monotonitása és hiányosságai ellenére is remekül festi le az 1960-as évek Amerikájában dúló rasszizmust, mely végigkísér minket a történet során.

A Develop Conference során adott interjúban a Mafia 3 egyik producere, Andrew Wilson arról beszélt, hogy eredetileg egy „cold-open” azaz felvezetés nélküli, dolgok elé vágó nyitányt terveztek a játékhoz. Hiába fektettek bele több hónapnyi munkát, a törlés mellett döntöttek, mert egyrészt roppant erőszakosra sikerült, másrészt utólag adták hozzá, így szinte sehol sem hivatkoznak a játék során az eseményekre.

„A visszajelzések nyomán kivágtuk, ami nagyon fájdalmas volt nekem, mert én ragaszkodtam hozzá és álltam ki mellette. Magam rendeztem azt a mocap felvételt, mert annyira érzékeny anyag volt és hónapokig dolgoztunk rajta. Utólag visszatekintve, ez volt a jó döntés” – tette hozzá a játék direktora, Haden Blackman.