• Július 28-án debütál a magyar mozikban a Vörös rakéta
  • Az expornós hazatér szülővárosába, hogy rendes életet éljen
  • Kéretlen megjegyzések kíséretében visszafogadják Mikey-t
  • Aki azonban felesége helyett egy 18 éves lány után koslat

Egyre több produkcióját küldi mozikba Európában, így Magyarországon is az A24. Az X című sokat méltatott horrorpornó hazai bemutatójáról egyelőre nem érkezett hír, egy hónap múlva, július 28-án azonban debütál a Fehér éjszakák, az Ex Machina és A világítótorony stúdiójának tavalyi sikerfilmje, a Vörös rakéta (Red Rocket). Lentebb láthatjátok Sean Baker (Floridai álom, Tangerine) rendezésének feliratos előzetesét.

screenshot-2022-03-18-at-114145.jpg
(A kép forrása: Epigram)

A történet főhőse egy ex-pornós, aki felhagy az „iparral” és hazamenekül szülővárosába. Az apró és szegény településen hosszú évek nem látták őt régi cimborái és felesége. Kéretlen megjegyzések kíséretében ugyan, de visszafogadják a tékozló fiút. Úgy tűnik, Mikey megpróbál munkát találni és normális életet élni. Amikor azonban megismerkedik az épphogy nagykorúvá cseperedett Strawberryvel, minden megváltozik.

mv5byjnkyzrkzjctndrhos00yjewlwi1nzytzthmnwfjnmm5ztuzxkeyxkfqcgdeqxvynzi1nzmxnzmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Baker a kilencvenes évek VHS-kultúráját idéző, dokumentarista jellegű filmje Amerika lecsúszott, árnyékosabb feléről tudósít. Nektek hogy tetszik a fanyar humorral színezett alkotás előzetese? Váltotok rá jegyet?