Az UKAzzer nevet használó moddernek sikerült a játék fejlesztői módjába belépni, amiben az első szembetűnő új lehetőség az, hogy a sokak által kicsinek talált városhatárokon kívül is szerkeszteni lehet az úthálózatunkat, amit az EA szerverei gond nélkül el is tudnak menteni -- ennél azonban jóval fontosabb az, hogy a moddernek sikerült elérni azt, hogy internetkapcsolat nélkül is lehessen játszani. Ezt ugyan kísérletek útján már eddig is sikerült megcsinálni, de amíg másoknak 20 perc után elkezdett sikítani a játék a kapcsolat megszakadása miatt, addig a fejlesztői módban egy kis babrálás után addig játszunk kihúzott kábellel, ameddig csak akarunk -- persze, ha menteni akarunk, újra csatlakoznunk kell. Íme egy videó minderről.

A megoldás természetesen nem teljesen tökéletes, hiszen sok minden nem érhető el a használatával (a mentések és frissítések mellett a régiókat érintő beállítások sem), de arra mindenképpen bizonyítékot nyújt, hogy a játék igen is működhet internetkapcsolat nélkül, bármennyire is sulykolja ennek ellenkezőjét a kiadó, s most már fokozottan igaznak tűnik az a hír, miszerint a szerverek nem is igazán kellenek ahhoz, hogy játszani tudjunk. 

Az EA mellesleg még nem reagált a mod hírére, de várható, hogy komoly lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy a kiskapukat megszüntessék, ha másért nem is, hát azért, hogy az országutak ne kanyarogjanak mindenfelé.