Az N7 Day már biztos nem nyújt akkora csalódást a Mass Effect-rajongóknak, mint az E3. Láthattuk egy új trailert, megismerhettük a hátteret, tudomást szereztünk a lojalitás-küldetések visszatéréséről, és most egy újabb jó hír: a Mass Effect 2-vel és a Mass Effect 3-mal immár Xbox One-on is játszhattok.

Hogy ezt elérjétek, nincs más dolgotok, mint betenni a játékok Xbox 360-as, egyes számú lemezét az Xbox One konzolotokba, és máris letölthetitek a programokat – és ne vegyétek ki a diszket, mert arra a játékhoz is szükség van. Persze, ha a Mass Effect 2-t és/vagy 3-at eleve digitálisan vásároltátok meg, akkor lemezekre nincs szükség, hiszen azonnal megjelennek a fiókodban. Emellett mindkét játékot felvették az EA Accessbe, így már onnan is elérhetőek.

Ezzel az egész Mass Effect-trilógia – beleértve az összes DLC-t – elérhetővé vált PC-n és Xbox One-on az EA Access és az Origin Access rendszerében, illetve visszafelé kompatibilisek lettek Xbox One-on – az első Mass Effect ugyanis egyike volt az első ilyen játéknak.