• Margot Robbie elmondta, hogy az Én, Tonya láttán érezte azt először, hogy jó színésznő
  • Nagy élmény volt számára, hogy példaképe, Tarantino rendezésében játszhatott
  • Nem bánja, hogy kivágták sok jelenetét, mert letisztultabb lett a film
  • Érdekesség, hogy elment abba a moziba, ahova a filmben Tate is betért

Margot Robbie kritikai értékelése mindig is ambivalens volt. Sokan kétségbe vonták a harminckét éves színésznő képességeit, holott Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Greta Gerwig és Craig Gillespie is főszerepbe állította őt emlékezetes filmekben. Utóbbi az Én, Tonya című valós eseményeket feldolgozó mozi élére szemelte ki Robbie-t, ami aztán sok fesztiválsikert aratott 2018-ban.

Ám nem csupán az elismerés miatt fontos mérföldkő ez Robbie karrierjében. „Az Én, Tonya volt az első filmem, amikor jó színésznek láttam magam” – fogalmazott a BAFTA friss díjazottja és elárulta, hogy attól kezdve érezte készen magát arra, hogy példaképei, mondjuk Tarantino oldalán vagy keze alatt játsszon. Noha a Volt egyszer egy… Hollywoodot több kritika érte a Robbie alakította Sharon Tate viszonylag szűkös játékideje miatt, a színésznő leszögezte, hogy őt ez nem zavarta. Végül sok jelenetét kivágták, mégis azt érezte, hogy ezáltal letisztultabbá vált a film.

446959163410116e6f90ce57ec9fbec0ca09df5b220717bwm.jpg
(A kép forrása: Femina)

Mi több, annyira élvezte a produkciót, hogy ő is elment abba a moziba megnézni magát, ahol a cselekmény szerint Tate a saját filmjét megtekintette. „Csak betértem egy vetítésre valamelyik kedd délután, és nagyjából ugyanott ültem [mint Sharon Tate a filmben]. Szinte ugyanazt éltem át, még a jegyárusító is megszólított, hogy én játszom a filmben” – ecsetelte a groteszk szituációt, ami annak rendje és módja szerint egy közös fotóval végződött.

Én, Tonya

Tonya Harding műkorcsolyázót kemény, aszkéta módszerekkel nevelték a sikerre, mígnem a fiatal élversenyző csalást kísérelt meg legnagyobb riválisával szemben. Amint lebukott, valódi közellenséggé vált a médiában. Tonya tragédiáját szatirikus tálalásban mutatja be a 2018-as film.