• Terence Winter író szerint a 4 órás változat még intenzívebb volt
  • Elárulta, hogy Scorsese küzdött azért, hogy egyáltalán leforgathassák a hajós részt
  • Scorsese szerint a moziváltozat a végleges verzió, ezért nem fogjuk látni a kivágott jeleneteket

Terence Winter forgatókönyvíró Sylvester Stallone főszereplésével készült friss gengsztersorozata apropóján nyilatkozott a The Hollywood Reporter hasábjain. A Maffiózók, a Gengszterkorzó és A Wall Street farkasa írója utóbbi kapcsán árulta el, milyen nehézségeken ment keresztül Scorsese, hogy egyáltalán elkészülhessen a produkció. Hollywoodban annyira nem bíztak a filmben, hogy eleinte a független Red Granite stúdió finanszírozta a gyártást, és csak később szállt be a munkálatokba a Paramount. Winter felemlegette a hajó elsüllyedését követő – drága és hosszú, a cselekményt nem közvetlenül építő – részt, aminek leforgatásáért állítása szerint Scorsese-nek meg kellett küzdenie.

Problémát okozott a cselekmény hossza is, a film első változata ugyanis négy órás volt. Thelma Schoonmaker vágó korábban elárulta, hogy bár az eredeti verzió sokaknak tetszett, nem bíztak abban, hogy a közönség végignézné a maratoni alkotást. Felmerült, hogy a Kill Bill példáján két részletben tálalják a történetet, az viszont megtörte volna a dramaturgia ívét. Végül kénytelenek voltak sok részt kivágni a műből.

thewolfofwallstreetstill21.jpg
(A kép forrása: THR)

Sajnos a kivágott jeleneteket sosem fogja látni a közönség, Scorsese ugyanis ragaszkodik hozzá, hogy a moziváltozat legyen minden esetben a végleges verzió. Amennyiben a stúdió nem veszi el az alkotótól a végső vágás jogát, szerinte a rendezőnek fel kell vállalnia, hogy „azt a filmet készítette azon adottságok mellett.” Winter egyébként azt állítja, hogy a négyórás változat még intenzívebb volt, mégis elégedett A Wall Street farkasával. „Minden lehetséges elem […] bekerült a filmbe. Nem is lehetnék boldogabb a végeredménnyel” – összegezte véleményét. Szerintetek is elég kerek a népszerű gengszterfilm?