• James Cameron elmondta, hogy az Avatar készítésekor 4 éven keresztül csak a filmmel foglalkozott
  • 60. szülinapja után mérlegelte, hogy akarja-e a drága idejét továbbra is az alkotásra fordítani
  • Végül rájött, hogy ő mesemondó és további Avatar történeteket kell elmesélnie
  • Az új epizód december 15-én debütál a mozikban

James Cameron nemrég – a kortárs blockbustereket és szuperhősfilmeket érintő kritikájába csomagolva – vallott arról, hogy mit is akar elsődlegesen közölni új rendezésével. Az Avatar tizenhárom év múltán mozikba kerülő új epizódjában a szülői lét kihívásairól és a közösségi felelősségvállalásról beszél majd. A széria pedig várhatóan folytatódik, hiszen fejenként 250 millió dolláros, kivételesnek nevezhető összeget irányoztak elő a következő három részre is. Cameron később távozni készül a rendezői székből, hiszen akad más filmterve is, egyelőre azonban irányítja a franchise munkálatait. A GQ kérdésére elárulta, hogy miért szán annyi figyelmet a produkcióra, ami karrierjéből olyan jelentős időt elragadott már.

mv5boge5njlintqtnjrjoc00m2mylwjjngytnjaymtc1zguzodczxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

„Hosszú ideig, jó másfél éven keresztül azt sem tudtam eldönteni, hogy szeretnék-e még egy Avatar részt készíteni. Tudtam, mennyire felemészti majd mindenemet. Alapvetően négy évet szántam rá az életemből. Az első epizód készítése alatt négy éven keresztül semmi másból nem állt az életem. Azon rágódtam, hogy meg akarom-e ismételni ezt. Az Avatar minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje. Nem nyugtázhatom pusztán ezt a tényt és léphetek tovább?

Amikor eléred a hatvan éves kort, ráébredsz, hogy bármikor eljöhet a vég. Talán a jövő héten, talán harminc év múlva. Ugyanakkor ez nem az Avatar és valamilyen más produkció közti választás volt. Arról döntöttem, hogy szeretnék-e készíteni több filmet, valószínűleg Avatar részeket, vagy befejezem a pályát és inkább a felfedezéseknek, az óceánkutatásnak és a fenntarthatóságot kereső kísérleteknek szentelem az időt, amivel egyébként is foglalkozom. Miért ne foglalkozzam csak ezekkel? Ezek hasznosabb dolgok… [Végtére is azonban] én mesemondó vagyok és van egy történet, ami arra vár, hogy elmeséljék” – vallott őszintén a hatvannyolc éves rendező.

gettyimages-1204552575-e1666725950882.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A víz útja

A december 15-én debütáló Avatar: A víz útja című második felvonásban visszatér az immár négy gyermeket, köztük három Na’vit és egy ember fiút nevelő Jake Sully és Neytiri (Sam Worthington és Zoe Saldaña), illetve megismerünk számos új karaktert. A folytatásban középpontba kerül a Metkayina nevű faj, akiket hüllőszerű vízi lényeken lovagolva láthatunk – vezetőjüket Kate Winslet formálja meg. Stephen Lang úgy fogalmazott, hogy a 2009-ben megismert Miles Quaritch „nagyobb, kékebb és dühösebb” alakjában tér vissza. Visszatér a stábba továbbá Sigourney Weaver is. Ti várjátok már?