• A Warner új vezetője a cég befektetőinek elmondta, hogy új HP filmeket tervez Rowlinggal
  • Az új Superman kapcsán leszögezte, hogy a DC és a HP filmek hoztak pénzt a stúdiónak
  • Közölte, hogy még birtokolják A Gyűrűk Ura mozis forgalmazásának jogait

Belső források már hónapokkal ezelőtt, a Warner Bros. Discovery új vezetőségének hivatalba lépésekor tudósítottak David Zaslav vezérigazgató szándékáról, miszerint a hollywoodi stúdió jövőjét a DC filmekre és a kitágítani szándékozott Harry Potter univerzumra alapozná. Az utóbbi hónapokban inkább a médiakonglomerátum alá tartozó streaming platformok beszántásáról (például az HBO Max és a Discovery egyesüléséről), produkciók törléséről (pl. A farkas gyermekei), a regionális alkotói műhelyek felszámolásáról (ld. A besúgó példáját) és leépítésekről lehetett olvasni, a franchise-építés nagyszabású tervei azonban kevésbé jutottak el a sajtóhoz. A The Hollywood Reporter révén végre friss információk érkeztek a Harry Potter produkciók ügyében.

01hape.jpg
(A kép forrása: Hamu és gyémánt)

Superman és Harry Potter

„A franchise-okra összpontosítunk” – mondta Zaslav tegnap egy befektetői értekezleten. „Tizenhárom éve nem volt Superman filmünk és tizenöt éve nem készítettünk Harry Potter filmet. Utóbbi és a DC produkciók hoztak hatalmas profitot a Warnernek… az elmúlt huszonöt év során” – hangzott el, majd a hatalmas médiabirodalom vezetője megjegyezte, hogy a stúdió továbbra is rendelkezik A Gyűrűk Ura mozis forgalmazásának jogaival. Ami a Harry Pottert illeti, Zaslav kijelentette, hogy a mágikus univerzum bővítése csakis J.K. Rowling közreműködésével történhet. Többről lehet szó egyszerű szándéknál, hiszen Zaslav több mozgóképes produkció lehetősége is felmerült tegnap.

16231675643334509-2021-07-21t104148.jpg
(A kép forrása: WGTC)

Milyen új filmek készülhetnek?

A Legendás állatok széria jövőjéről, a két további rész munkálatairól egyelőre nem érkezett hír. Bizonytalanság mutatkozik az előzménytörténet kapcsán, hiszen epizódról epizódra csökkenő bevételt termeltek a filmek, igaz, az idén debütált Dumbledore titkai is több mint 405 millió dollárt fialt a jegypénztáraknál. Összehasonlításlépp: az anyaszéria 7,7 milliárd dollárt hozott a konyhára 2001 és 2011 között, csakhogy a regényciklus véget ért. Rowling 2008-ban – bevallása szerint pusztán saját szórakoztatására, a folytatás szándéka nélkül – írt egy novellát, amiben a fiatal Sirius Black és James Potter baja meggyűlik a mugli rendőrséggel, illetve ő dolgozta ki a Harry Potter és az elátkozott gyermek című dráma történetét.

Az elátkozott gyermek hatalmas sikerrel debütált 2016-ban a londoni Palace Theatre-ben, majd a Broadway színpadán, a rajongók pedig többször kifejezték a filmadaptáció iránti vágyukat. Kézenfekvőnek tűnik az eredeti történet folytatása is: a rendezői pozícióra már bejelentkezett A bölcsek kövét és A titkok kamráját jegyző Chris Columbus, az eredeti gyerekszínészek között azonban jelenleg alacsony hajlandóság mutatkozik a visszatérésre. Ti milyen típusú Harry Potter filmeket látnátok szívesen? Írjátok meg kommentben!