• Elon Musk szerint A hatalom gyűrűiben a férfiak gyávák vagy bunkók
  • Neil Gaiman szerint Musknak nem kéne művészeti kritikát írnia

Elon Musk, az ambiciózus Tesla vezér gyakran fejti ki véleményét nem üzleti kérdésekben, ezúttal A hatalom gyűrűit találta meg. Úgy fogalmazott, hogy J.R.R. Tolkien, a sorozat és a filmek alapjául szolgáló regények szerzője forog a sírjában. „Szinte az összes férfi karakter gyáva, bunkó vagy mindkettő. […] Egyedül Galadriel bátor, okos és szép.” – véli a sorozatról az üzletember. Utóbbi a Peter Jackson mozitrilógiájából ismert tünde, akit a filmekben Cate Blanchett, az Amazon sorozatában pedig a wales-i Morfydd Clark alakít. A dologhoz hozzátartozik, hogy Musk és az Amazon alapító Jeff Bezos hírhedten feszült viszonyt ápol.

Ám ezzel nem ért véget a közösségi médiában zajló csörte, nemrég ugyanis Neil Gaiman sietett a sorozat védelmére. A Sandman, az Amerikai istenek és a Lucifer az Újvilágban alkotója csípős hangvételű bejegyzést közölt: „Elon Musk nem jön hozzám tanácsért, hogyan bukja el a Twitter felvásárlását, én meg nem keresem őt filmes, sorozatos vagy irodalmi kritikáért” – írta. Később egy félreértésen alapuló bejegyzésre is hasonló stílusban reagált az író: amikor egy rajongó szemére vetette, milyen gyengén sikerült A hatalom gyűrűi, Gaiman válaszában megígérte, hogy soha többé nem adaptálja A Gyűrűk Urát – mint ahogy valójában eddig sem tette, hiszen Gaiman nem tagja a produkciónak.

A hatalom gyűrűi egyelőre több mint sikeresnek nevezhető. A dupla epizódos premier során rögtön 25 millió nézőt könyvelhetett el a Prime Video, ami nézettségi csúcsnak számít a streamingszolgáltató történetében. Lelkesek a kritikusok, a Rotten Tomatoes adatbázisában 84%-os értékeléssel büszkélkedik a sorozat. A nézői visszajelzések viszont jóval szerényebbek, az IMDB-n csak 6,7 pontot szavaztak meg a nyitánynak. Ti milyennek látjátok az Amazon szériáját? Osztjátok-e Musk kritikáját vagy inkább Gaimannal nevettek az eseten? Írjátok meg kommentben!