• 2023. november 17-én debütál az Énekesmadarak és kígyók balladája
  • A diktátor Coriolanus Snow fiatalkorába nyerünk betekintést
  • A rendező szerint több mint 2 és fél órás lesz a film, de szeretné három óra alatt tartani a hosszát

A szolgálólány meséje mellett alighanem Az éhezők viadala korunk legnépszerűbb amerikai disztópiája, ami meglehetősen sötét köntöst borít az Államok elképzelt jövője fölé. A Suzanne Collins regényein alapuló filmszéria – vagyoni helyzet alapján – tizenkét körzetre osztott országban játszódik, aminek képviselői minden évben megmérkőznek egymással, halálukig küzdenek a busás jutalomért.

Akár három óra is lehet a film

A 2010-es években nagy sikert arattak a Jennifer Lawrence főszereplésével készült epizódok, 2023. november 17-én azonban előzményfilm kerül a mozikba. A korábbi részeket is jegyző Francis Lawrence, aki egyébként pénteken jelentkezik egy varázslatos fantasy-vel a Netflixen, a Collider megkeresésére elárulta, hogy valószínűleg a soron következő lesz a franchise eddigi leghosszabb felvonása.

Mivel csak nemrég végződött a forgatás, pontos játékidőt egyelőre nem mondhatott a direktor. Szerinte több mint két és fél órás játékidőre számíthatunk, azt mindenesetre leszögezte, hogy szeretné három óra alatt tartani az Énekesmadarak és kígyók balladája (The Ballad of Songbirds and Snakes) hosszát.

hunger-games-the-ballad-of-songbirds-and-snake.jpg
(Coriolanus Snow fiatalkorában. A kép forrása: CBR)

A történet

A film cselekménye hatvanöt évvel az anyasorozat kezdete előtt játszódik. A későbbi diktátor, Coriolanus Snow fiatalkorában járunk, amikor a megkopott fényű családból származó főhős politikai karrierjének előmozdítása céljából mentor szerepet vállal a halálos versenyben. Eleinte balszerencsés körülménynek gondolja, hogy a tizenkettes, legszegényebb körzet játékosát osztják rá, a kis Lucy Gray Baird azonban hamar lenyűgözi a közönséget.

rachel-zegler-grammy-awards-2022-ftr.jpg
(Rachel Zegler, a főszereplő. A kép forrása: Hindisip)

A stáb

Lucy szerepében Hollywood feltörekvő üdvöskéjét, Rachel Zeglert (West Side StoryShazam! 2Hófehérke) láthatjuk. Snow-t és legfőbb bizalmasát a Billy the Kid című idei sorozattal ismertté vált Tom Blyth, valamint az Eufória Jules-e, Hunter Schafer alakítja, míg Casca Highbottom, az Akadémia dékánja a Trónok harcaból ismert Peter Dinklage révén kel életre.