A Natal-támogatáshoz még azt is hozzátette, hogy a Fable 3-ban a mikrotranzakciókat is megtalálhatjuk majd, tehát az Xbox 360 internetes rendszerén, az Xbox Live-on keresztül különféle játékbeli tárgyakat vásárolhatunk majd hősünknek. Molyneux még azt az ötletét is felvetette, hogy a játékon belül olyan boltot nyitnának, mely többek között végigjátszást is kínál -- valódi pénzért -- azoknak, akik netán elakadnának a játékban.

Elismerte azonban azt is, hogy a még erősen fejlesztési szakaszban lévő játék különféle tervezett funkciói még nem biztos, hogy a végleges verzióba is bekerülnek. Mivel évekkel ezelőtt, pont az első Fable esetében történt, hogy Molyneux sokféle olyan lehetőséggel kecsegtette előre a közönséget, melyek végül nem kerültek be a végleges verzióba (ezzel a játékvilágban eléggé lerontva renoméját...), így érthető, hogy ezúttal óvatosabban fogalmazott.

Molyneux, aki Lionhead Studios játékfejlesztő cég vezetése mellett a Microsoft Games Studios európai divíziójának főnökeként is tevékenykedik, egyben a Protect Natal egyik legnagyobb támogatója is. A Lionhead mostanában a Fable 3 mellett a Milo & Kate című játékszoftveren is dolgozik, melynek segítségével a Natal képességeit mutatták be még idén májusban, a Los Angelesben megrendezett E3-on.