A magyar Elder Games (ami leginkább egyetlen alkotót, a már korábban is brillírozó Tarsoly Edét jelenti) közelgő játéka, a keményvonalas egyjátékos RTS Meridian: New World végre napra pontos megjelenési dátumot kapott. Igaz, április 4-től még csak az Early Access változat lesz megvásárolható a Steam áruházban, ám ez is több mint a semmi, és tekintve, hogy a játék tavaly már kifejezetten előrehaladott állapotban volt, nem félünk a túl sok durva hibától.

A Meridian: New World az egyszemélyes módra koncentrál, mely történetorientált: Daniel Hanson parancsnok bőrébe bújva kell felfedeznünk a Meridian nevű planétát, mely persze egy rakat sötét titkot hordoz. Érdekesség, hogy a sztorit befolyásolhatjuk a dinamikus dialógusok során, akárcsak egy szerepjátékban szokás.

Gyűjtünk tapasztalati pontokat is, fejlődünk, sőt, egységeinkre 15-féle különböző kiegészítő fegyvert szerelhetünk, változatosabbá téve a megszokott RTS-játékmenetet. Multiplayer nincs, ez azonban érthető, a program létezése már önmagában emberfeletti teljesítményt tükröz.

A Meridian: New World új videója alant látható, mi több, megérkezett a hivatalis minimum Meridian gépigény.

Meridian: New World gépigény:

  • Operációs rendszer: Windows Vista/7/8
  • Processzor: 2,5 Ghz-es egymagos CPU
  • Memória: 2 GB RAM
  • Videokártya: Nvidia GeForce 8600 GT/ATI 2600 Pro
  • DirectX: DX10
  • Merevlemez: 830 MB

Edével egyébként interjút is készítettünk két évvel ezelőtt, akit érdekel, milyen független játékfejlesztőnek lenni Magyarországon, az ide kattintva művelődhet egy sort. A Meridian: New World ezen a linken lesz megvásárolható.