Metal Gear Solid 4: Jaj a csalóknak!A csaló játékosok már nagyon régóta igyekeznek különböző illegális trükkökkel, segédszoftverekkel, vagy egyéb módon kétes értékű győzelemhez jutni. Ez korábban a legjellemzőbb a PC-s játékokra volt, ahol az ilyen típusú csalások sokszor rendkívül egyszerűen végrehajtható voltak. Azonban a cégeken múlt, hogy ennek a csalásáradatnak mennyire próbálnak gátat szabni.

PC-n ugyanakkor már komolyabb szoftverek is készültek, amelyek alaposan kiszűrik az ilyen „trükközőket”: a PunkBuster nevű programot több olyan ismert játékhoz is mellékelték, amelynek többjátékos módja volt.

Konzolgépeken viszont ilyen segédszoftvereket nem olyan könnyű feltelepíteni (lévén egy játékgépről és nem egy teljes értékű PC-ről van szó), ezért is könnyebb a dolguk a Sony PlayStation 3-on, illetve Xbox 360-on garázdálkodóknak. Mindenesetre a Metal Gear Solid 4-et kiadó Konami most jól bekeményített: megmutatták, hogy nagyon is komolyan veszik ezt fajta viselkedést, és ennek most 113 csaló itta meg a levét A cég sajtóközleményében azt is megígérte, hogy ezentúl is figyelnek a csalókra.