A PS4 jól láthatóan előzi az Xbox One-t: a Sony az új konzoljából eddig több mint hétmillió példányt adott el, míg a Microsoft mélyen hallgat arról, hány Xbox One tulajdonos van, de az biztos, hogy ötmillió alatt vannak, ugyanis ennyi konzolt szállítottak ki a boltokba.

A Microsoft tisztában van a helyzet súlyosságával, a marketingfőnök, Yusuf Mehdi pedig meg is nevezett pár olyan tényezőt, ami miatt a PS4 jobban teljesít. Az egyik ilyen az, hogy a japánok konzolja több országban kapható, PS4-et ugyanis jelenleg több mint 40 országban lehet megvásárolni, míg Xbox One-t csak 13-ban.

A másik dolog, ami közrejátszik Mehdi szerint az Xbox One gyengélkedésében, hogy sok Xbox 360 tulajdonos elégedett a meglévő konzoljával és egészen egyszerűen nem akarnak váltani, mert nincs okuk erre, míg PS3-on szerinte nem olyan boldogok a felhasználók, így váltottak.

Mehdi megjegyezte: tudták, hogy sokan az ára miatt sem vettek Xbox One-t, de jelezve, hogy a cég mégsem egy burokban él, ezt a problémát megoldották, miután kivették az eddig elengedhetetlennek mondott Kinect perifériát, s június 9-től 400 dollárért is megvehető lesz a gép.

2-xbox-one.jpg