Esther (Az árva 2009)

Vannak kislányok, akik furcsák, de ez elnézhető nekik, főleg, ha örökbefogadott, traumatizált gyerekről van szó, mint ebben a sztoriban is. Azonban a filmtörténelem egyik legrémisztőbb csavarjában kiderül, hogy a "kislány" valójában egy törpeségben szenvedő, velejéig gonosz felnőtt nő, aki gátlástalanul gyilkol, hogy elérje amit akar. Isabelle Fuhrman telitalálat volt a szerepre, zseniális volt, ahogy bájos, ártatlan kislányból átvedlett harmincas, tébolyult nővé. Reméljük, a film nem vette el sokak kedvét az örökbefogadástól.

Samara Morgan (A Kör)

Erről a karakterről - legalábbis személyes tapasztalatom alapján - elmondhatjuk, hogy transzformatív volt, én ugyanis azóta nem ugyanolyan szemmel nézek a hosszú, fekete hajú kislányokra. Végig sajnáljuk szegény gyereket, akit a saját anyja ölt meg, majd amikor a film végén kimászik a tévéből, kiderül, hogy ő a megtestesült gonosz. Daveigh Chase fantasztikus volt, mint a vérfagyasztó Samara. 

Alexa és Alexie Grady (A Ragyogás 1980)

"Játssz velünk, Danny!" mondják a rémisztő kislányok, akikkel nem szívesen játszanánk. A Ragyogás Stephen King talán legjobb könyve, amiből méltó film készült, Jack Nicholson főszereplésével. Louise és Lisa Burns 12 évesen alakították a hotelben meggyilkolt lányok szellemeit és kék ruhájukban beleégtek a retinánkba. Ahogy a folyosó végén állnak kézenfogva, a horrortörténelem egyik legerőteljesebb képe. 

Lilith Sullivan (Védtelen gyermek 2009)

A történetben egy szociális munkán (Renée Zellweger) küzd azért, hogy egy bántalmazott kislányt kimentsem kegyetlen szülei markából. Úgy megszereti a gyermeket, hogy magához veszi, de kiderül, hogy a szülők nem véletlenül tették vele, amit tettek. A szépséges Jodelle Ferland remekül alakította a félénk, sebezhető gyermek, illetve a velejéig gonosz démon kettősét.  

Eli (Engedj be! 2008)

Ez a svéd film minden idők egyik legjobb vámpírtörténete. Bárcsak minden szekált gyermeknek lenne egy olyan odaadó barátja, mint amilyen Eli. A misztikus, fekete hajú lány barátságot köt egy fiúval, akit bántanak a többiek, ezért elintézi az agresszorokat. Lina Leandersson szomorú tekintete minden jelenetben tündököl, csodásan alakítja a kegyetlenül gyilkoló, de mély érzésű vámpírlányt.

Regan (Az ördögűző 1973)

Mi mással zárhatnánk a sort, mint egy igazi klasszikussal, elvégre ki tudná elfelejteni, ahogyan Regan feje körbeforgott és telibehányta a papot? Ez volt az első horror, amit Oscar-díjra jelöltek legjobb film kategóriában és ez ellen sokan tiltakoztak, többek között azért, mert az akkor 14 éves Linda Blair szövege helyenként válogatott káromkodásokból állt.  A démon által megszállt kislány szerepe a színésznőnek ugyan Oscar-jelölést hozott, de fél éven keresztül volt kénytelen testőrökkel járni, mert halálos fenyegetéseket kapott vallási csoportoktól, akik szerint a film "dicsőítette a Sátánt."