• 20 millió dollár lesz a 2021-es Fortnite Champion Series díjalapja
  • Az első szezon február elején veszi kezdetét

Bár a videojáték-ipar az összbevételek tekintetében jól jött ki a koronavírus-járványból, azért nem mindenhol felhőtlen a helyzet, hiszen az e-sport népszerűségét mindenképpen befolyásolja, hogy nem lehet élő eseményeket tartani. Ez pedig egy darabig még biztosan így is marad: az Epic Games például már decemberben bejelentette, hogy bármi is lesz, 2021-ben biztosan nem fognak kilépni a négy fal közül, így a Fortnite-világbajnokság elmarad idén is, legalábbis offline formában. Ettől függetlenül azonban továbbra is igyekeznek tolni a szekeret.

minden-eddiginel-tobb-penzt-fognak-kiosztani-a-fortnite-champion-series-soran-2021-ben.jpg

Ezt bizonyítandó, most bejelentették, hogy 2021-ben minden eddiginél nagyobb díjalappal tér vissza a Fortnite Champion Series: az idei esztendőben nem kevesebb mint 20 millió dollárt fognak szétosztani a legjobbak között, ami 3 millióval több, mint egy évvel ezelőtt.

Összesen négy szezont fognak tartani idén (méghozzá immáron mindegyiket trio formátumban), melyek közül az első február 4-én veszi kezdetét: három héten keresztül világszerte selejtezők zajlanak majd, ezt követően pedig jön az egyenes kieséses szakasz, melynek döntőit március 12. és 14. között fogják megtartani.