És a bevezető szöveget, nem holmi marketing dumának szánom, hanem komolyan így gondolom. Ha megnézzük, hogy az utóbbi időben mennyiféle stílusú játékot adtak nekünk és milyen minőségben, akkor láthatjuk, hogy semmi túlzás nincs az állításomban. Azt azonban tudni kell: az EA-hez hasonlóan a Square Enix sem fog saját konferenciát rendezni magán az E3 2016-on, ettől függetlenül a rendezvényen ott lesznek és a játékaik is. Természetesen minden valamirevaló játékos az újdonságokat várja, meglepő lenne, ha új IP-k nélkül jönne az E3 2016-ra a japán kiadó. Vegyük hát sorra, mikre számíthatunk.

squareenixsalelogo8bitchimp.jpg

Újoncok

Szászázalékra vehetjük, hogy kint lesz az I am Setsuna nevű klasszikus JRPG, ami az alkotók szerint egy őszinte főhajtás a stílus felé. A program fejlesztőinek ez az első videojátéka, és annyira szívügyük a zsáner, hogy még a nevük is erre reflektál: Tokyo RPG Factory. Bízzunk benne, hogy egy igazi, üde színfolt lesz a sok nagyköltségvetésű cím között.

A The Turing Test egy érdekes próbálkozásnak tűnik. Belső nézetes, sci-fi, puzzle móka lesz, a Pneuma fejlesztőitől. Az előzetes és az infók alapján egy nagyon szép játékot fogunk kapni, rendkívül erős atmoszférával, és fontos gondolatokkal lesz tarkítva a sztori. Engem már a havas környezet, a letisztult high-tech helyszínek és a zene levett a lábamról.

Harmadik és egyben utolsó új fiú a Square grundján a Black the Fall. A játék egy 2.5D-s cím és egy kommunista disztópiában játszódik. Főhősünk átlagos munkás, aki a szabadságra vágyik. Ugyan kissé izzadságszagúnak tűnik ez a felállás, de a Limbo házasítása a Shadow Complex-szel még jól is elsülhet. Érdeklődve várjuk.

Az utóbbi két játék egyébként a Square Enix Collective berkein belül készült el, ami a Square saját közösségi támogatási rendszere, tehát a játékosok dobták össze rájuk a pénzt.

A biztosan fellépő nagyágyúk

Bár itthon kevésbé ismert, de egy több részt megért JRPG új tagja is kint lesz az E3 2016-on. Ez pedig nem más, mint a Star Ocean: Integrity and Faithlessness. Valószínűleg videókkal kényeztetnek minket, és a helyszínen egy kipróbálható verzióra is számíthatunk (gameplay-felvételek érkezhetnek), hiszen a megjelenés vészesen közeleg, június 28-án már játszhatunk is vele.

Ne is menjünk messzire a japán szerepjáték vonaltól, mérget vehetünk rá, hogy a Final Fantasy XV brutális löketet kap. Nem mintha eddig elhallgatták volna. Előzetesek, demók, hírek. Minden lehetőséget megragadnak majd, hogy a 10 éve készülő játékot promózzák. És nem lenne rossz egy hivatalos PC-s bejelentés sem, mert ez a mostani ködösítés idegesítő. Tudjuk, hogy lesz, csak mondják már meg, mikor.

A Deus Ex új részében annyira bízik a Square Enix, hogy saját show-t csináltak neki, amin bár bemutattak egy gameplay-videót, bejelentették a Deus Ex GO-t és a Breach játékmódot, bőven maradt még puskapor a következő cyberpunk gyöngyszemhez. Azt már korábban is láthattuk, hogy sokféle lehetőség és kütyü áll majd a rendelkezésünkre. Talán azt kellene most megmutatniuk, hogy mennyire is lesz nyílt világú a Mankind Divided, és egy hivatalos gépigény sem lenne utolsó. Félő, hogy brutális teljesítményű jószág kell majd alá.

Várható beugrók

Mivel idén lesz 20 éves a Tomb Raider, biztosan számíthatunk valamilyen bejelentésre. Remélhetőleg nem csak remastered és mobilos bohóckodásokkal készülnek, eme jeles eseményre. Valószínűtlen, hogy bejelentenének egy újabb nagy epizódot, ahhoz túl korán van még. De egy nagyobb expanzió, vagy egy DLC a Rise of the Tomb Raiderhez nem elképzelhetetlen.

Ideje lenne továbbá valami konkrétummal is előállni a Final Fantasy VII Remake kapcsán is. És, ugyan nem mernék rá fogadni, de szerintem most egy nagyobb infócsokorral fog szolgálni a Square Enix minden idők legnépszerűbb JRPG-jének remake-jéről. Hiszen túl sok konkrétumot nem tudunk. Készül, a Hitmanhez hasonlóan ez is epizódokra lesz szabdalva és kidobták a körökre osztott harcrendszert. Ennél azért most már több infó kellene, nem csak a terelés és porhintés. Nem kellene tovább húzni a rajongók idegeit, mert ez könnyen visszafelé sülhet el.

Esélytelen visszatérők

És így a végére jöjjön a vágyakozás. Kereken nulla százalék a lehetősége, mégis titkon nagyon szeretnék egy Sleeping Dogs 2 bejelentést, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. A Játékok, amik folytatásért kiáltanak! című cikkben már kisiránkoztam magam, de most újra megteszem. Ennek a játéknak piszkosul kellene egy második rész! Rettenetesen élveztem az első Sleeping Dogsot, méltatlan, hogy ennyire nem beszél már róla senki. A sztori vége is nyitott maradt valamelyest. Nem kellene se, videó se semmi, csak mondják, hogy csinálják, könyörgöm!

Szintén teljesen reménytelen, de biztos ugrálnék örömömben, ha kiderülne valami konkrétum a Life is Strange 2. évadáról. Tudjuk, hogy új szereplőkkel a középpont készül, de ennyi minden információnk. Számomra óriási élmény volt az első évad, 2015-ben ez volt a kedvenc játékom. Bármilyen komolyabb infómorzsáért ölni tudnék. A Dontnod azonban a Vampyr (erről is jöhetne videó, meg infó) című szerepjátékukkal van most elfoglalva, amit nem is a Square Enix ad ki. De esetleg valami kiegészítő az első évadhoz, vagy a korábban megjelent Fejlesztői kommentárhoz hasonló extra lehetne. Sőt, bármi jöhetne!

ÉS TE MIT VÁRSZ A SQUARE ENIXTŐL?