A Minecraft PC-n kezdte pályafutását, de az évek során más platformokat is elért: a játék Xbox 360-ra, PS3-ra és mobiltelefonokra is befutott, s már úton van a PS Vitára, PS4-re és Xbox One-ra írt változat. Egyszóval tehát szépen terjeszkedik a sandbox játék -- egy nagy platform azonban hiányzik, s ez a Wii U.

A Nintendo legújabb asztali konzolját a gyenge start után sok nagy cég hanyagolja, egyszerűen azért, mert nem elég nagy a felhasználói bázis, hogy megtérüljön a befektetés. Az EA például nyíltan közölte, hogy addig nem foglalkoznak a konzollal, amíg elegen meg nem veszik, de más cégek is ilyen vagy olyan módon érezhetően elkerülik a gépet -- a sort most már a Mojang is bővíti.

Markus Persson a nemrégiben felröppent pletykákra reagálva mondta el, hogy nincsenek terveik egy Wii U átiratra, s noha ez az elképzelés kézenfekvő, túl sok dolguk van jelenleg, így a közeljövőben ez biztosan nem fog megvalósulni. A játék vezető tervezője, Jens Bergensten márciusban egyébként azt nyilatkozta, hogy kicsi az esély az átiratra, s úgy látszik, azóta nem változott a helyzet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!