Az Nvidia januárban bejelentett, nagyon érdekes Android-alapú hordozható konzolja végre pontos árat kapott, s ahogy az várható volt, a videokártyák terén jeleskedő cég alaposan elkéri az immáron csupán Shield néven emlegetett gépecske árát.

A PC-s játékok streamelésére is használható, a Tegra-processzorok eddigi leggyorsabb generációját magába foglaló konzol 349 dollárért lesz kapható idén júniusban, tehát nagyjából egy időben az Ouya megjelenésével, ami amolyan riválisnak tekinthető, legalábbis abból a szempontból, hogy mindkettő Androidot használ, s a játékosok kegyeit igyekszik elnyerni. A hírlevélre feliratkozott érdeklődők május 20-tól rendelhetik elő a konzolt.

Az Nvidia továbbá új játékokat is bejelentett a konzolra. A sort a Double Fine vezeti, amelytől a már nagyon várt, Kickstarteren összehozott játék, a Broken Age, valamint az egy ideje már kapható Costume Quest jelenik meg a konzolra. Ezen felül a Steel Wool Games a Flyhunter: Origins című játékát hozza el, a Dedalord a Skiing Fredet, a Niffler pedig a Chuck's Challenge 3D-t.

Nvidia Shield androidos játékkonzol -- Megjelenés: 2012. június