• Szeptember 2-án debütál A Hatalom Gyűrűi az Amazon Prime Videon
  • Szerepelnek női orkok is a sorozatban, akiket jelenetképeken láthatunk
  • Az ekkor még dinamikusabb, kevésbé meggyötört orkok új vezető alatt egyesülnek

A Hatalom gyűrűi több szempontból is új horizontot nyit A Gyűrűk Ura univerzumban. Története többezer évvel Peter Jackson ezerfordulós filmjeinek cselekménye előtt játszódik, aminek során korábban nem látott, fekete bőrű hobbit törzs, az IGN friss jelentése szerint pedig női orkok is feltűnnek a sorozatban. Erről az alkotók beszéltek a portálnak.

Érdekesség, hogy bár a filmek szerint az orkok sötét erők által, elrabolt és megcsonkított tündék, a Tolkien regényekben nincs egyértelmű magyarázat a primitív lények születésére. A legendás fantasy szerző sosem foglalt állást a kérdésben, bár A szilmarilok című Christopher Tolkien szerkesztette posztumusz könyv leírása szerint a gonosz Morgoth tenyésztette őket tündékből Az Első korban.

Kérdéses, hogy az Amazon sorozatában választ kapunk-e a talányra, mindenesetre Lidnsey Weber producer elárulta, hogy a filmtrilógia sebzett harcosainál sokkal dinamikusabb orkokat láthatunk majd. Mi több, a díszletekért és jelmezekért felelős Jamie Wilson állítása szerint kevésbé sötét és egészségesebb bőrfelületű alakok szerepelnek A Hatalom Gyűrűiben. Az orkok ekkoriban még csak a súlyos veszteségekkel járó Harag Háborúján estek át, majd a Másodkorban szétszéledtek Középföldén, és hosszú ideig bujkáltak a rájuk vadászó hordák elől.

A sorozatban egy új vezető irányítása alatt egyesülnek, akikre feltehetően komoly hangsúlyt fektettek az alkotók. Néhány képpel is szolgált a produkció. Nektek hogy tetszik az orkok ábrázolása? Írjátok meg kommentben!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: IGN)

A Hatalom Gyűrűi 

Az előzménysorozat hősei nem pusztán az Egy, mindenek felett álló gyűrűért, hanem társainak megszerzéséért is vetélkednek. Középföldétől és a Ködhegység legsötétebb bugyraitól, Lindon fenséges erdőin és Númenor lélegzetelállító szigetkirályságán át, a térkép legtávolabbi szegletén felbukkanó különféle királyságokig sok kultúra, faj és karakter megelevenedik a szériában. A pontos cselekményt egyelőre nem ismerjük.