Bár hivatalosan idén ért véget, A Flash – A Villám című film bemutatójával, a DC Expanded Universe még tartogat némi meglepetést a rajongók számára. A Warner Bros. szuperhősöket felvonultató franchise-ából a jövő hónapban, egészen pontosan December 1-jén, nyolc film érkezik a Netflix kínálatába: Az Acélember, Batman Superman ellen, Öngyilkos osztag (a 2016-ban, David Ayer által rendezett változat), Wonder Woman, Az Igazság Ligája, Ragadozó madarak, Wonder Woman 1984, és Az öngyilkos osztag (a 2021-ben James Gunn által rendezett változat).

pcguru-netflix-dc-extended-universe-batman-superman-igazsag-ligaja-ongyilkos-osztag-aquaman-flash-ezra-miller-1.jpg

(Képek: Flickering Myth, Space.com)

Az X-en/Twitteren megosztott bejelentés a semmiből érkezett, emellé azt is érdemes megjegyezni, hogy a felhozatal nem tartalmazza az idei és az előző évből a DC legutóbbi négy filmjét, avagy a Black Adamet, a Shazam! Az istenek haragját, A Flash – A Villámot és a Kék Bogarat. Emellett azt sem tudni, hogy az Igazság Ligájának melyik változata csatlakozik a hét filmhez a streaming szolgáltatásnál. Mindez közben ahhoz is köthető, hogy a DC hőseinek szereplőgárdája és univerzuma teljes rebootot kap a mozivásznon. Az Aquaman és az elveszett királyság bemutatója kevesebb mint három héttel később várható, és ez lesz az utolsó film ebben a változatban a DCEU-ből.

Az Aquaman után egy darabig nem hallunk a DC ikonikus karaktereiről a nagyvásznon, egészen addig, amíg a Joker: Folie à Deux jövőre moziba nem kerül. Azonban ez a film elszakad a többi DC-film és a különböző filmsorozatok és idővonalak világától. Ami pedig az összekapcsolt filmeket illeti, a Marvel Cinematic Universe-höz hasonlóan, arra még várnunk kell egy kicsit. A WGA hónapokig tartó sztrájkja csak nemrégiben ért véget, miután a szervezet megállapodást kötött az AMPTP-vel (Alliance of Motion Picture and Television Porducers), a SAG-AFTRA (Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists) sztrájkja pedig továbbra sem mutatja az enyhülés jeleit.