Kifejezetten erős héttel intettünk búcsút az áprilisnak, hiszen a szokásos kisebb-nagyobb újdonságok mellett egy komoly exkluzív is befutott a napokban. Elsősorban a PS5-tulajok számára volt mozgalmas ez az időszak, de azért PS4-en is volt miből válogatni – nézzük a heti megjelenéseket!

Returnal (PS5)

A Housemarque csapata már korábban is bizonyította, hogy értenek a shooterekhez, most pedig megkapták a lehetőséget a Sony-tól, hogy egy minden eddigniél nagyszabásúbb játékot tegyenek le az asztalra. Ez lett a Returnal, amely roguelike és bullet hell elemekkel dobja fel a TPS alapokat – tesztünket itt olvashatjátok róla.

Terminator: Resistance Enhanced (PS5)

Az eredetileg 2019-ben megjelent Terminator: Resistance egy kifejezetten hű feldolgozás volt, PS5-ön pedig most grafikai javításokkal és rövidebb töltési időkkel élhetjük át az FPS-t, amely egy új játékmóddal is kibővült, amiben a T-800-ast irányíthatjuk.

R-Type Final 2 (PS4)

A shoot 'em up műfaj egyik legismertebb képviselője, az R-Type újból itt van, hogy modernizált külsővel hozza el nekünk a régisulis űrhajós lövöldözést. Ezt pedig mindenképpen érdemes megünnepelni, hiszen az R-Type Final 2 az első játék 2009 óta a szériából, amely Japánon kívül is megjelent.

Genshin Impact (PS5)

A Genshin Impact gigantikus sikernek bizonyult tavaly, így nem meglepő, hogy a miHoYo igyekszik a lehető legtöbb platformra átültetni. Ennek köszönhető, hogy az ingyenesen játszható nyitott világú akció-RPG immáron PS5-ön is elérhetővé vált.

További megjelenések