• Az Avatar: A víz útja december 15-én debütál a mozikban
  • James Cameron elmondta, hogy rajong a természetért és a biolumineszcenciáért
  • A Pandora élővilágára koncentráló előzetes és plakát érkezett

James Cameron rendező bevallása szerint az Avatar 2-nek kisebb csodára van szüksége, hogy nyereségével ellensúlyozza a hatalmas készítési költségeket. A sok tételből összeálló büdzsé egyik fő eleme a víz alatti forgatás volt, amiről láthattunk már néhány felvételt, a film új plakátja pedig közelebbről is bemutatja a Pandora vízi élővilágát.

A vízi felvételek láttán az Empire magazin fel is tette a kérdést a tengerek és óceánok iránt évtizedek óta élénk érdeklődést mutató Cameronnak, hogy az Avatar 2 azonos világban játszódik-e A mélység titka című 1989-es rendezésével. „Ez csak az agyam univerzuma. És nyilvánvalóan rajongom a biolumineszcenciáért. Gyerekkorom óta mély áhítattal és szenvedéllyel figyelem a természet csodáit, a felszín fölött és alatt. Pontosan ez az érdeklődés vezetett az Avatar születéséhez” – fogalmazott. (A biolumineszcencia egy kémiai reakció, amivel egyes élőlények fotont bocsátanak ki, vagyis fényleni kezdenek. Ez a táplálék csalogatása, a támadók elijesztése és a párzás szempontjából is hasznos eszköz lehet az állatok számára.)

avatar-way-of-water-imax-poster.jpg
(A kép forrása: Collider)

A plakát mellé érkezett egy friss ajánló is, amiben az ismét Pandorára támadó emberi csapatokat láthatjuk. A hatalmas gépekkel szemben a könnyűfegyverzetű őslakosok vonulnak harcba. Stephen Lang elmondása szerint karaktere „nagyobb, kékebb és dühösebb” alakban tér vissza, hogy farkasszemet nézzen régi és új ellenfeleivel. Sigourney Weaver mellett a Metkayina nevű vízi faj Kate Winslet alakította vezére, illetve a főhősök állnák útját. A film azonban a harcok mellett figyelmet fordít a családi élet mindennapjaira is, hiszen Jake Sully és Neytiri (Sam Worthington és Zoe Saldaña) immár négy gyermeket, köztük három Na’vit és egy ember fiút nevel.