Kifejezetten erős évkezdést jelent a februári-márciusi-áprilisi időszak, amiben sorra jönnek a minőségi megjelenések, ennek hála pedig ismét bőven volt miből választani, mikor a címlapsztorin gondolkoztunk. A Metro Exodust mindenképpen szerettük volna kiemelten kezelni, elvégre a S.T.A.L.K.E.R. egykori alkotói két „bemelegítő” epizód után a szabadba küldték gyermeküket, méghozzá úgy, hogy az alma nem esett messze a fájától. Az Exodus tényleg minőségi darab, viszont a megjelenésünkre már nem annyira friss cím, ellenben az Anthemmel, ami még csak néhány hetes (konzolos verzióban meg pláne). Így került a Bioware nagyágyúja az elsődleges címlapra, míg a Metro harmadik része a hátsóra. Remélem, mindkét verzió tetszik.

Vannak viszont előzetesek, amikről, ahogy mindig, úgy ezúttal is első körben mesélek. Rögtön nyitányként az Operencia: The Stolen Sunra hívom fel a figyelmet, ami hazánk szülötte, a Zen csapata bábáskodik felette, emellett pedig egy igazi különlegesség. Hiszen az old school dungeon crawlerek mechanikáját keveri az európai és a magyar mondákkal, népmesékkel, ami igazán érdekes látványvilágot és történeti szálakat teremt. Ráadásul nem kizárólag előzetessel szolgálunk, hanem bizony exkluzív interjúval is, aminél a vezető dizájner válaszol kérdéseinkre. Vannak még egyéb címek is, amiket kipróbáltunk, ilyen a játékokat alkotó videojáték, a PS-exkluzív Dreams; a szovjet városokba visszarepítő menedzsment, a Workers & Resources: Soviet Republic; a gyerekekkel nyomozós The Blackout Club; a The Secret World utódja, a Breach; a vulkanikus mozgásokat kutató Volcanoids; vagy éppen a Settlers-klón Foundation. Sőt, el ne feledjük az egy ideje már elérhető Fade to Silence-t, ami a fagyott világokban túlélés technikáját helyezi új szemszögbe – ennél ismét exkluzív interjúval színesítjük a képet, méghozzá a Black Forest Games társalapítójának és ügyvezetőjének hála.

 1903-dupla.jpg

A MÁRCIUSI PC GURU MÁRCIUS 07-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

De vissza a tesztekhez. A Metro Exodus és Anthem már szóba került, azokat felesleges újra elővenni, van viszont más. Az utolsó pillanatban esett be például a Dirt Rally 2.0, ami ismét emeli a lécet, amennyiben az autóversenyek minőségéről van szó. A Far Cry New Dawn a tavaly ötödik epizód történetét folytatja egy meglepően színes, élettel teli posztapokaliptikus világban, a Jump Force a közkedvelt anime-sorozatok szereplőit engedi össze egy látványos megmérettetés erejéig, a Sid Meier’s Civilization 6: Gathering Storm pedig tovább bővíti a nagyszerű stratégiai játékot – nem kizárólag természeti csapásokkal, hanem Mátyással és seregeivel is. A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!

Meglepő, de nem annyira mulatságos, hogy elkészült végre a Crackdown 3, ami semmiképpen sem lesz az év játéka, de sokak szerint így is nagyon szórakoztató darab, szemben a Kingdom Hearts 3-mal, aminél viszont nyugodtan kijelenthetjük, hogy december végén is emlékezni fogunk rá. A Disney és a Square világainak találkozása ugyanis még soha nem volt ennyire „mesés”. Mégis, ami kikapcsolódás és relax terén a megszokottnál is nagyobb élménynek bizonyult, az a kis indie csapattól érkezett Eastshade, noha biztos van, aki motorozás közben engedi ki a gőzt, neki pedig a Monster Energy Supercross – The Official Videogame 2 beszerzése ajánlott. Hogy lássátok, tényleg nem babra ment a játék, az aktuális magazinban olyanokról is olvashattok, mint a Sunless Skies, a Devotion, a Bannermen, a Tannenberg – East Front 19014-1918, a Re-Legion vagy éppen a Mage’s Initiation: Reign of Elements.  

Természetesen van Radar alatt, aminél Pozandr a megszokottak szerint a hónap legérdekesebbnek tűnő indie címeit veszi szemügyre (és igen, ismét radart alá kerülhetett volna néhány különlegesebb darab), miközben a Mobiljátékokban Rapcsák kolléga veszi górcső alá az aktuális hordozható kalandokat, így a kisebb port kavart Alien: Blackoutot. A Hazai termésben AstroDave ezúttal a MoonDragonnal interjúzik, Tika a Mentőövben állja a sarat és a kérdéseket, ráadásként pedig wilsonnal összefogva új rovattal kedveskedünk nektek, melynek azok fognak örülni, akik kicsit is vonzódnak a társasjátékokhoz. Hardver terén nem volt túl gazdag a hónap, ami viszont érkezett, az annál hatalmasabb meglepetés lett: szó szerint, elvégre a Philips 436M6VBPAB még tévének is méretes darab, nem hogy monitornak. Szóba kerül még az 5G, a Huawei néhány új készüléke, valamint az Arctic, amely oldalainkon új gyártónak számít, készülékei azonban minőségi darabok.

Nem utolsó sorban felhívnám még a figyelmet a továbbra is zajló nyereményjátékunkra, amivel előfizetőink egy Shuttle SZ170R8 barebone gépet nyerhetnek. Részletek az új számban, a 31. oldalon.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva (és 2019-ben úgy összességében) ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Januári teljes játékunk: Project Remedium és Phantaruk

A 2017-es Project Remedium igazi különlegesség, ami részben a Vérbeli hajsza című filmre hajaz, miközben a test belsejét mutatja meg egy belső nézetes kaland-akció segítségével. De tovább is van, és mondom még, hiszen ezúttal nem egyetlen, hanem egyből két játékot adunk, a második pedig egy igazi vérfagyasztó produkció, a 2016-os Phantaruk, aminél a vérfolyamokat már a testen kívül láthatjuk, szintén belső nézetből. A két program együtt kicsivel több mint 20 eurós, 6300 forintos értéket képvisel, így reméljük, te is elégedett leszel vele. De az igazi meglepetések csak az esztendő további részében érkeznek.

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csakóvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!