Micsoda nyár, micsoda E3! A kánikula már júniusban elért minket, a Los Angelesben rendezett expó pedig úgy hajtott végig rajtunk, mint az úthenger. Hozzáteszem, hogy minél távolabb vagyunk a rendezvénytől, annál felemásabbak az érzések, amiket emléke hoz magával. Merthogy láttunk következő generációs konzolt, meg nem is. Láttunk rengeteg új bejelentést, visszatérő klasszikust, új IP-t, meg nem is. Hoztak is rengeteg mindent a stúdiók, meg nem is. Lényegében ígéretekből és trailerekből annyit kaptunk, mint még talán sosem, de az indie érdekességeken túl gameplayt alig láttunk, ahogyan a soron következő Xbox sem nagyon mutatta meg magát. Nem mondom, hogy nem találtam kedvenceket, nem örültem egy-egy címnek, de talán azoknak is igazuk van, akik elégedetlenkedve csaptak az asztalra, miszerint ez azért kevés. Gamerként van valami ebben a megállapításban, hiszen magam is hiányoltam a nagy és látványos prezentációkat, amiknél szájtátva bámuljuk a következő két év legizgalmasabb címeinek 5-10 perces próbafutamait.

De aggodalomra nincs ok, mint mondtam, a mennyiség így is impozáns volt, avagy téma van bőven, szó szerint az asztalon hever. Első körben rögtön ott van a címlapos Watch Dogs: Legion, ami láthatóan javítani szeretné a Ubisoft és a széria renoméját, elvégre a yolo második epizód után több szempontból is komolyabb alkotásnak ígérkezik. A brexit utáni áldatlan helyzetben a diktatúra ellen fellépő lakosok egyetlen „légióban” tömörülnek, amely ellenállásra képes az elnyomó hatalommal szemben, az pedig rajtad áll, kit szervezel be és kit irányítasz az utca emberei közül. Arra azonban vigyázz, hogy ha valaki meghal, elvesztése végleges. Az izgalmas (bár jelenleg Angliában már-már lerágott csontnak számító) utópián túl is volt miről írni, hiszen összefoglalót olvashattok a Microsoft prezentációjáról, illetve további előzetesekkel is szolgálunk, méghozzá olyan nagyágyúk képében, mint a Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint, a Stronghold: Warlords, a Star wars Jedi: Fallen Order, a Cris Tales, a Planet Zoo vagy a Blair Witch. Természetesen a korai hozzáférésű játékokat sem felejtettük el, kiemelten az aktuális magazin két nagyobb stratégiai programjával, amik a Railroad Corporation és a Pax Nova.

pcguru1907cover2000px.jpg

A JÚLIUSI PC GURU JÚLIUS 11-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

Amellett azonban, hogy előzetesből a megszokottnál most jóval több került a lapba, ugyanez elmondható a tesztekről is – avagy a nyári szezonban sem hanyagoltuk a friss megjelenéseket, sőt igyekeztünk felhajtani minden érdekességet, így még az előző számos felhozatalt is túlszárnyaltuk. Bizony, összesen 31 tesztünk van, ráadásul az időszakhoz képest meglepően jól teljesítő alanyokról van szó. Értékelések terén az átlag ugyanis a 80% és környéke, ami mindenképpen impozáns, avagy bőven van miből szemezgetni, még ha igazán kiemelkedő darab kevesebb is akadt (de nagyon rossz is csak visszafogottan került a hálónkba – vagyis inkább csak az enyémbe a Dollhouse képében, amihez hasonlóan elszúrt alkotással már régen találkoztam). A stratégiai játékok kedvelőinek ott a remek Steel Division 2, vagy a műfajt az RPG-vel keverő SpellForce 3 önálló kiegészítője, a Soul Harvest. Ha pedig már szerepjáték, abból jutott bőven, hiszen a Diabló-klón Warhammer: Chaosbane mellett új kiegészítőt kapott a The Elder Scrolls Online (Elsweyr), valamint PC-re költözött a korábban Switch-exkluzív Octopath Traveler.

De mindenféle más műfajban is lehetett finomságokat találni. A korábban leginkább a Sherlock Holmes-játékokkal befutott Frogwares csapata ezúttal a lovecraft misztikumban merült el (egy fél várossal együtt), lényegében a hónap lefontosabb exkluzív interjúja is ezzel a nyomozásokkal teli kalanddal kapcsolatos. Aki versenyezni szeret, az sem maradt hoppon, hiszen az F1 2019 mellett a MotoGP 19 és a Monster Jam Steel Titans is befutott, sőt még a Crash Team Racing felújított változatával is sikerül megidézni a múltat. A Contra-sorozat egy kollekció képében került az érdeklődés középpontjába, a Yakuza alkotói egy spinoffal rabolták el a szívünket, a Super Mario Maker 2 a Nintendo-tulajok kihagyhatatlan játékaként mutatkozott be, a Blood & Truth pedig bizonyította, hogy bizony, a PSVR-ban bőven van még lehetőség, és eddig csak a felszínt kapargattuk a bazári szórakoztatással.

Ezek azok a tartalmak, amik leginkább az aktualitásokra összpontosítanak, de ott vannak állandó rovataink és más fontosabb oldalaink is, mint mondjuk, a Mobiljátékos felhozatalt taglaló cikksorozat, a kisebb és nem annyira reklámozott címeket bemutató Radar alatt, a társasjátékok végtelennek tűnő felhozatalából szemezgető Társalgó, vagy éppen a Születésnaposok, aminek keretein belül ezúttal a Driver-szériáról emlékeztünk meg. Folytatódik a hazai gamer újságírásra vonatkozó interjúsorozatunk, ezúttal Bényi Lászlóval (Grath) a főszerepben, aki esélyesen nem ismeretlen azok számára, akik kicsit is régebben kezdték az ismerkedést a magyar sajtóval. Hardverek frontján ezúttal a Computex híreivel kezdünk, majd egy retró konzol mellett az Acer monitorcsodái is sorra kerülnek, plusz egy arcade stick és a 8K jövője is terítékre kerül. Mozgalmas hónap volt tehát a június, de igyekeztünk mindenről beszámolni, mindent megmutatni, aminek úgy érzem, hogy egy igazán tartalmas lap a bizonyítéka.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva (és 2019-ben úgy összességében) ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Júliusi teljes játékunk: Agatha Christie: The ABC Murders

Félre a horrort, félre az állandó akciót és a túlzott körülményeskedést. Ha szereted Agatha Christie írásait, Poirot személyét, illetve a nyugodtabb tempójú kalandok és a nyomozgatások sem örök ellenségeid, akkor a PC Guru aktuális teljes játéka kiváló társ lehet a nyári napok során. A Steamen többnyire pozitív értékelésű program némiképpen megdolgoztatja a szürkeállományod, de túlzásokba soha nem esik, emellett nagyon szórakoztató, illetve kellemes a grafikája is. Nem mellesleg kiváló felvezetés következő havi teljes játékunkhoz, ami egy igazi különlegesség lesz, ráadásul magyar fejlesztés.

teljes-jatek-abc-3.jpg

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csakóvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!